La importància del tracte humà del mediador

Blog > Cobertis > La importància del tracte humà del mediador

[Reflexió d’una Gestora Personal de Sinistres]

Tinc la percepció, potser degut a tots els canvis que estem vivint a la nostra societat, que ens hem tornat més intolerants i això ens fa deshumanitzar les nostres relacions. Ens costa ficar-nos a la pell dels altres, cadascú de nosaltres en tenim prou amb els nostres problemes i no empatitzem amb la resta de persones que ens envolten.

Els professionals que gestionem sinistres ho sabem prou bé, ja que cada dia els tràmits es fan més complicats davant la manca de professionalitat i d’empatia. Les gestions, quan ens trobem davant d’un sinistre, s’han tornat més feixugues i aquesta manca de tracte l’hem d’omplir amb molt més esforç per la part que ens toca com a mediadors.

No fa tant de temps, els gestors de sinistres teníem un tracte quasi familiar amb el personal de les companyies. Posàvem cara a qui ens agafava el telèfon, coneixíem a la persona amb qui parlàvem i el més important: ens escoltava (parar atenció al què algú diu). Actualment, la majoria de les companyies han delegat les tasques de tramitació de sinistres a personal extern que no s’implica amb el problema del nostre assegurat, ni tan sols amb nosaltres;  ens senten però no ens escolten.

La competitivitat al sector ha fet que l’oferta de garanties sigui més gran, però també ha comportat una inferior qualitat de servei. El tracte que ofereixen les assistències, entenc que a causa de l’abaratiment de costos, és molt poc professional, donant una mala imatge i un descrèdit vers la mateixa companyia que el mediador ha de mirar de restablir amb feina, esforç i temps.

D’aquí rau el fet que la figura del mediador cada cop sigui més important davant aquestes mancances. La professionalitat de les corredories és un valor afegit imprescindible per a la correcta gestió dels sinistres. Els mediadors fem un seguiment exhaustiu de tot el procés i mantenim informat a l’assegurat en tot moment, fent nostre el problema, humanitzant la gestió i donant un bon servei al client que, en definitiva, és el que ens diferencia de la resta.

 

Pilar Pérez

Gestora personal de sinistres

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *