L’assegurança escolar, quines són les seves cobertures?

Blog > Particulars > L’assegurança escolar, quines són les seves cobertures?

Tot i que aquest any l’entrada a les aules ha estat diferent a les diferents comunitats autònomes, en aquest moment del mes, tots els nens en edat escolar ja haurien d’haver iniciat les classes.

Segons les dades del Ministeri d’Educació, 8,2 milions d’estudiants han iniciat el curs escolar 2022-23. Entre aquesta xifra, sabem que sou molts clients encoberts que tenen fills en edat escolar i, per tant, volem parlar d’assegurança escolar.

L’assegurança escolar obligatòria està gestionada per la Seguretat Social, té cobertura a tots els estudiants de la 3a de l’ESO a estudiants universitaris amb un màxim de 28 anys, es paga amb el registre i cobreix l’assistència en cas d’accident escolar, la malaltia i la desgràcia familiar.

Però, què passa amb els nens i les escoles d’educació primària? En aquest cas, no hi ha cap obligació de contractar una assegurança escolar, tot i que és més que recomanable fer -ho, per la tranquil·litat dels estudiants, les famílies i el centre.

Així, la majoria d’escoles o AFA (associacions d’estudiants d’estudiants) solen contractar una assegurança diferent per fer front a qualsevol accident que es pugui produir dins de les seves instal·lacions, tant per a la cobertura sanitària com per la responsabilitat legal que es deriva.

Quins tipus d’assegurança solen contractar escoles?

  • Assegurança d’accidents: cobreix els accidents que pateixen els estudiants durant les tasques d’ensenyament del centre, excursions i activitats extraescolars. No podem generalitzar, perquè cada pòlissa és diferent, però normalment, aquest tipus d’assegurança pot cobrir: despeses de desplaçament per rebre assistència mèdica, trencament d’ulleres, pròtesis dentals, dispositius acústics, operacions de cirurgia estètica i ajudes financeres (en cas de desgràcia, família, Mort accidental o discapacitat permanent).
  • Responsabilitat civil: fer front a la compensació econòmica derivada de qualsevol dany causat a tercers del centre o sota la supervisió del vostre personal. En aquest sentit, cal destacar que aquest tipus d’assegurança inclou casos d’assetjament escolar.
  • Pòlissa multirrisc: que cobreix els danys o robatoris que poden passar a l’edifici (cristalls, fuites, danys elèctrics o informàtics …)

Així, si sou familiars d’estudiants d’edat escolar, aquestes assegurances que contracten els centres o AFA, proporcionaran tranquil·litat i protecció als vostres fills durant les hores d’ensenyament.

De la mateixa manera, si formeu part de l’associació de famílies d’estudiants de la vostra escola i necessiteu consells, poseu -vos en contacte amb nosaltres i us atendrem.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *