L’estiu de la nova normalitat reactivarà la creació de llocs de treball 

Blog > Empreses > L’estiu de la nova normalitat reactivarà la creació de llocs de treball 

Com serà aquesta campanya d’estiu respecte a les previsions de contractació? Segons dades de Randstad, es generaran 438.550 contractes a Espanya, un 20,7% més que l’any passat. Per dur a terme aquesta anàlisi, s’han tingut en compte les dades de sectors com el de comerç, transport i distribució, hostaleria i entreteniment, que són els que tradicionalment impulsen la incorporació de professionals durant aquest període. 

L’increment de prop del 21% dels nivells de contractació de cara a aquest període estival és una de les millors notícies que podem rebre després dels efectes tan nefastos de la pandèmia. Tot i que encara estem lluny dels volums previs a l’aparició de la Covid, aquest creixement de la contractació ens demostra que evolucionem de manera decidida cap a la recuperació. 

Com sabem, la irrupció de la crisi sanitària va provocar que el mercat laboral es desplomés. Afortunadament, els avenços en la campanya de vacunació i l’aixecament de les restriccions sanitàries facilitaran l’esmentat increment en contractacions en aquesta època de l’any.   

Castella-La Manxa, Aragó i Cantàbria, líders en contractació 

Ara bé, les previsions de contractació no són homogènies i presenten notables diferències en l’àmbit autonòmic, malgrat que totes les comunitats veuran créixer les seves xifres de contractació. Segons Randstad, Castella-La Manxa (31%), Aragó (27,1%) i Cantàbria (25,7%) lideraran els creixements de la contractació aquest estiu respecte a l’any passat. Amb increments més moderats, els segueixen Catalunya (24,6%), Galícia (24,2%), la Regió de Múrcia (24%), Astúries (22,6%), Andalusia (22,2%) i la Comunitat de Madrid (21%). 

Turisme, rebaixes i hostaleria, els grans impulsors de la recuperació 

Les expectatives de recuperació situen al centre al turisme ja que, amb la relaxació de les restriccions i el major nombre de població immunitzada han començat a arribar visitants internacionals, juntament amb els turistes nacionals. Tot plegat ajudarà a reactivar la nostra economia. 

En aquest sentit, la campanya de rebaixes també serà molt positiva. Després de la bona experiència del comerç electrònic, s’espera que també es dinamitzi al canal físic. Si és així, suposarà la incorporació de professionals com: promotors, dependents i llocs d’atenció al client als mesos de juny, juliol i agost. 

Un altre dels sectors que més impulsen l’ocupació en aquest període és l’hostaleria. Els hotels i altres tipus d’allotjaments assoleixen taxes d’ocupació molt elevades, arribant en molts casos al 100%. En aquest cas, els perfils més demandats són principalment de suport a hotels i restauració, com cambrers, cuiners o personal de recepció, entre d’altres. 

Reactivació del sector del transport i l’oci  

Pel que fa al transport, els més sol·licitats són tots aquells professionals relacionats amb la infraestructura de transport, especialment, el personal de ports, aeroports i estacions de transport, on el coneixement d’idiomes és un aspecte indispensable per accedir a una ocupació. D’altra banda, l’oci serà un altre dels sectors que aportaran dinamisme al mercat laboral, gràcies a l’impuls generat per activitats recreatives i vinculades al turisme. 

De mica en mica, la nostra economia va agafant embranzida després d’un any tan dur, marcat per l’impacte de la Covid-19. Un any que, a banda de l’impacte social i sanitari, va implicar moltes pèrdues i el tancament de moltes empreses durant molts mesos. Ara que tots els pronòstics són més favorables, és un bon moment per protegir el teu negoci com es mereix. En aquest sentit, a Cobertis disposem de les millors assegurances per a la teva empresa, perquè passi el que passi estiguis cobert. Si voleu conèixer més detalls, us recomanem que us informeu amb nosaltres.  

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *