Naus industrials i incendis, què hem de saber?

Blog > Empreses > Naus industrials i incendis, què hem de saber?

Lamentablement, no són poques les notícies les últimes setmanes sobre incendis en naus industrials al nostre territori. Tallers mecànics, indústries cosmètiques, fabricants de components, magatzems… Són múltiples els tipus de negocis que han estat arrasats per les flames aquest any i que ho han perdut tot.

Per això, a l’article d’avui de Cobertis, us volem explicar amb quin tipus d’assegurances ha de comptar un negoci en una nau industrial, i quins cobreixen els danys ocasionats per un incendi.

L’assegurança multirisc per a empreses, on les garanties d’incendis i danys complementaris són de contractació obligatòria per a pimes. Aquesta garantia cobreix el 100% del valor assegurat per continent o contingut. Amb aquestes cobertures, protegirem els béns de la pròpia nau i l’activitat.

Ara bé, quan s’ocasiona un incendi en una nau, és molt probable que altres naus limítrofes quedin afectades pel mateix. En aquest cas, el propietari de la nau industrial on es va originar l’incendi és el responsable dels danys causats, danys que quedarien coberts amb una assegurança de responsabilitat civil immobiliària. Aquest tipus d’assegurança es fa càrrec dels danys que la propietat pugui causar sobre tercers, i normalment està inclòs a l’assegurança multirisc, encara que es pot contractar sol.

Però, i si com a conseqüència de l’incendi es fan malbé recursos naturals? Com podem afrontar-ho? Amb l’assegurança de responsabilitat civil mediambiental. Aquest tipus d’assegurances no se sol incloure dins de les pòlisses multirisc contractades per pimes, però no deixa de ser important.

La responsabilitat ambiental és un tipus de responsabilitat derivada de la Llei 26/2007 que obliga operadors d’activitats a prevenir, evitar i reparar aquells danys mediambientals l’activitat dels quals pugui provocar i tornar els recursos al seu estat previ.

En aquest cas, el dany mediambiental és aquell que es causi a terra; l’aigua; la franja costanera i els espais i els hàbitats silvestres protegits, ja sigui per contaminació, per incendi o per qualsevol altra causa d’origen accidental.

Per tant, l’assegurança de responsabilitat mediambiental ofereix les garanties i cobertures necessàries per complir les exigències de l’Administració i, en cas d’incendi en una nau industrial que causi un dany al medi ambient, és més que recomanable comptar-hi.

Si voleu més informació sobre aquest tipus d’assegurances per al vostre negoci, poseu-vos en contacte amb nosaltres i el nostre equip d’experts us assessorarà.

Cobertis
L'autor Cobertis
17/5000 Llegeix tots els comentaris

    Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *