Per què ens cal una assegurança de salut?

Blog > Particulars > Per què ens cal una assegurança de salut?
Un pot preguntar-se… per què necessito una assegurança de salut si tenim un dels millors sistemes sanitaris públics del món? Per molts motius, però els més importants són la rapidesa, la garantia d’accés a les millors proves i professionals, l’atenció personalitzada i la capacitat de tria.

 

El context de crisi econòmica viscuda en la darrera dècada ha provocat l’increment en les llistes d’espera del nostre sistema públic sanitari i la precarització de les condicions laborals dels professionals que hi treballen, fet que incideix indubtablement en la qualitat de l’atenció sanitària. Les retallades en sanitat i la sobreutilització dels recursos humans disponibles ha tingut els seus efectes en la saturació de les urgències, les consultes mèdiques i la programació d’intervencions quirúrgiques.

 

Tenir una assegurança privada ens assegura no haver de patir per llistes d’espera. A més, ens garanteix un plus d’intimitat i comoditat, ja que els acompanyants tenen llit propi en els centres hospitalaris privats. També ens permet gaudir d’una major flexibilitat d’horaris per demanar hora al metge sense haver de faltar a la feina i ens permet tenir llibertat d’elecció de centre i de professionals mèdics.

 

Així mateix, amb una assegurança de salut ens deixaran demanar una segona opinió mèdica i podrem anar a l’especialista sense haver de passar abans pel metge de capçalera, el que suposa un estalvi de temps que en determinades circumstàncies pot ser crucial. A més, quan viatgem ens garanteix l’atenció mèdica a l’estranger, que d’una altra manera resultaria molt cara.

 

A tot això hi hem d’afegir que sovint les assegurances de salut ofereixen tractaments no coberts per la sanitat pública, com ara els odontològics; programes preventius, com el de detecció primerenca de determinades malalties amb incidència hereditària; i accés a proves innovadores molt restringides a la sanitat pública. Comptar amb aquesta tranquil·litat no és cap luxe, és una necessitat.
Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *