Per què recomanem assegurar la segona residència?

Blog > Particulars > Per què recomanem assegurar la segona residència?

Des de fa unes setmanes i depenent de la zona sanitària, la geografia espanyola ha entrat en diferents fases de desescalada, el que permet als ciutadans desplaçar-se a les seves segones residències sempre que es trobin dins de la mateixa Regió Sanitària.

Però encara hi ha moltes persones que no veuen la necessitat d’assegurar la 2ª vivenda. Aquí enumerem algunes de les raons per les quals recomanem fer-ho:

  • Pel simple fet d’estar deshabitada qualsevol accident a l’habitatge serà inicialment desatès, de manera que amb tota probabilitat les seves conseqüències seran més greus. A més, trigarà més temps a ser reparat que si passa en el nostre habitatge habitual. Per això, el mateix succés tindrà unes conseqüències pitjors.
  • Molts xalets i apartaments solen ubicar-se en zones residencials deshabitades. La manca de vigilància facilita el robatori, especialment en temps de confinament i fins i tot l’Ocupació Il·legal.
  • D’altra banda, aquest tipus d’habitatges estan situats, en ocasions, en territoris on la climatologia és més severa (alta muntanya, a la vora del mar), i per tant estan més exposats a fenòmens meteorològics severs que causen sinistres importants.
  • La reparació de la casa pels danys soferts serà un altre mal de cap afegit per la distància. El servei de reparació que la majoria de companyies asseguradores ofereixen és un alleujament en aquests casos.
  • No hem de perdre de vista que no només el contingut (mobles i estris) es pot veure afectat, sinó que el continent (l’edifici) també sol patir danys importants com a conseqüència d’un fenomen atmosfèric, un robatori, una fuita d’aigua, o d’un incendi.
  • Per acabar, sempre aconsellem tancar el pas de la llum i l’aigua durant els llargs períodes en què no es visiti aquesta residència. D’una banda, reduirem significativament la probabilitat de patir danys per sobretensions i curtcircuits en aparells elèctrics, humitats per fuites d’aigua, que en aquests casos els danys solen ser molt elevats. Però no hem d’oblidar que amb els nostres errors o negligències podem afectar greument a altres habitatges propers o de el mateix edifici, amb la consegüent responsabilitat que haguem d’assumir per això.

Per tot això, pot resultar de gran ajuda comptar amb una assegurança de llar per a la nostra segona residència, i des de Cobertis us podem assessorar adequadament. És la nostra missió.

 

 

Carmen Sedeño

Gestora personal de Cobertis

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *