Plans de Previsió Social Empresarial, beneficis per a empresa i treballadors

Blog > Empreses > Plans de Previsió Social Empresarial, beneficis per a empresa i treballadors

Potser heu sentit a parlar dels Plans de Previsió Social Empresarial o fins i tot ja compteu amb un a la vostra empresa. Es tracta d’un producte de previsió similar al Pla de Pensió d’Ocupació, però en aquest cas, l’empresa és qui fa les aportacions a favor dels empleats (tot i que també poden ser conjuntes treballador-empresa).

Estem parlant d‟una assegurança col·lectiva d’estalvi que garanteix els compromisos per pensions de l’empresa amb els seus empleats.

En aquest sentit, si com a empresaris esteu pensant a implantar un PPSE, heu de saber que ho heu de fer per a tota la plantilla (seguint el principi de no discriminació), encara que les aportacions poden ser diferents en funció de la categoria dels empleats.

Beneficis fiscals per a empresa i treballador

Mitjançant una assegurança col·lectiva d’empresa, que és com s’instrumentalitza el PPSE, els beneficis adquirits són múltiples, tant per a la vostra empresa com per als vostres treballadors.

En el primer cas, aquest tipus de productes solen ser una bona eina de fidelització dels treballadors a més d’oferir bonificacions fiscals a l’empresa. A més, a diferència dels plans de pensions d’ocupació, als PPSE no hi ha risc de perdre capital i la rendibilitat està garantida amb un interès mínim assegurat.

Les aportacions a un Pla de previsió social empresarial s’imputen fiscalment als empleats com a rendiments de treball, per això els límits fiscals són els mateixos que en el cas dels plans de pensions. El treballador es podrà deduir tota aportació que faci de forma personal, segons la reforma aplicada el 2022, el límit s’estableix en 1.500€ anuals. (Podrà incrementar-se aquest límit en el cas de fer una aportació inferior o igual a la contribució empresarial).

Per a l’empresa, es dedueix a la base imposable de l’impost de societats, el 100% de les aportacions com a despesa de personal, però, a diferència del salari en efectiu, no ha d’aplicar cap retenció i abonar-la a Hisenda. En considerar-se un salari en espècie per al treballador, les aportacions efectuades a favor de treballadors per compte d’altri estan subjectes a cotitzacions de la Seguretat Social.

En base a la nova reforma de Plans de Pensions introduïdes a partir del 01 de Gener del 2022, les aportacions màximes quedarien de la manera següent:

  • Aportacions individuals (màximes anuals): 1.500 euros.
  • Aportacions empresarials (màximes anuals): 8.500 euros
  • Aportacions Conjuntes (Individuals + Empresarials)* Màxima Anuals: 10.000€

Si com a empresari esteu pensant a contractar un Pla de Previsió Social Empresarial, a Cobertis disposem d’un departament de Pla de previsió social dirigit a empreses. Comptem amb un equip de professionals especialitzats que analitzaran la vostra empresa, tenint en compte el volum d’empleats, el sector a què es dedica, entre d’altres aspectes. En cas de necessitar assessorament, no dubteu a contactar amb nosaltres!

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *