Plans de Previsió Social Empresarial i Impost de Societats, què has de saber?

Blog > Empreses > Plans de Previsió Social Empresarial i Impost de Societats, què has de saber?

Arriba el mes de juliol i, amb ell, el moment de presentar els comptes anuals de la vostra empresa o negoci, l’impost de societats i l’IVA davant l’Agència Tributària.

Com sabeu, els comptes anuals d’una empresa proporcionen informació detallada sobre la situació financera, els resultats econòmics i els fluxos d’efectiu de l’empresa en un període determinat.

Però avui no volem parlar del fet en si, sinó de la relació que tenen els plans de previsió social empresarial (PPSE) amb els comptes anuals i l’impost de societats.

Recordem que un Pla de Previsió Social Empresarial és un sistema d’estalvi a llarg termini establert per una empresa per proporcionar als seus empleats una eina que permet als treballadors/es estalviar per al futur i garantir una font addicional d’ingressos una vegada que es retiren, ( si bé hi ha altres contingències que permetrien rescatar el producte).

Es tracta d’un producte de previsió similar al Pla de Pensió d’Ocupació, però en aquest cas és l’empresa qui fa les aportacions a favor dels empleats (tot i que també es poden fer treballadors-empresa conjuntes).

Quines bonificacions fiscals tenen els Plans de Previsió Social Empresarial?

Per a l’empresa, les aportacions dels PPSE es dedueixen a la base imposable de l’impost de societats, el 100% de les aportacions com a despesa de personal, però, a diferència del salari en efectiu, no ha d’aplicar cap retenció i abonar-la a Hisenda. Com que es considera un salari en espècie per al treballador, les aportacions efectuades a favor de treballadors per compte d’altri estan subjectes a cotitzacions de la Seguretat Social.

D’altra banda, s’ha afegit una nova deducció per a les empreses a la quota íntegra de l’impost de societats, del 10% de les contribucions empresarials imputades a favor dels treballadors amb retribucions brutes anuals inferiors a 27.000 euros.

Quan es tracti de treballadors amb retribucions brutes anuals superiors a 27.000 euros, la deducció s’aplica sobre la part proporcional de les contribucions empresarials que corresponguin a aquests primers 27.000 euros de salari.

Amb això, els Plans de Previsió Empresarial són un producte que està en apogeu a les empreses pels múltiples beneficis que comporten, tant per a les mateixes com per als seus treballadors.

Si com a empresaris esteu pensant en contractar un Pla de Previsió Social Empresarial, a Cobertis disposem d’un departament de Pla de previsió social dirigit a empreses. Comptem amb un equip de professionals especialitzats que analitzaran la vostra empresa, tenint en compte el volum d’empleats, el sector al qual es dedica, entre altres aspectes.

En cas de necessitar assessorament, no dubteu a contactar amb nosaltres!

 

 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *