Què cobreix una assegurança de ciberseguretat?

Blog > Empreses > Què cobreix una assegurança de ciberseguretat?

Els ciberdelictes estan a l’ordre del dia i posen en perill tant empreses com usuaris, produint grans danys com pèrdua d’informació, suplantació d’identitat, o fins i tot grans pèrdues econòmiques.

Segons recull Check Point Research (CPR), la divisió d’Intel·ligència d’Amenaces de Check Point, hi ha un augment del 40% d’atacs setmanals a empreses amb relació al 2020, que recordem va ser un any amb un gran augment de ciberdelictes.

A Espanya aquestes dades no milloren, ja que les empreses estan exposades a un 61% més d’amenaces que l’any passat i els atacs de Ransomware han augmentat fins a un 50% a les organitzacions a nivell nacional.

Aquestes dades plasmen el gran risc a què s’enfronten els negocis actualment, per això, és important estar ben protegit davant de qualsevol ciberatac que pugui ocórrer. Per això, la millor solució és comptar amb una bona assegurança de ciberseguretat que protegeixi la nostra empresa davant d’aquestes ciberamenaces.

Però, què cobreix exactament una assegurança de ciberseguretat?

Hi ha diversos tipus de pòlisses depenent de la tipologia d’empresa, però hi ha unes cobertures generals imprescindibles perquè sigui quin sigui el teu negoci puguis estar cobert, podem diferenciar les cobertures per atacs i les de restauració de danys després del ciberdelicte.

Cobertures per a ciberatacs:

  • Suplantació didentitat. També conegut com a phising, és un dels ciberdelictes més habituals, es fan passar per un treballador o fins i tot per la pròpia empresa falsejant la seva web. L?objectiu més habitual és el robatori d?informació. Aquesta cobertura garanteix cobrir el dany que s’ocasioni amb la suplanatació, tant per a l’empresa com per a tercers.
  • Sostracció, dany o pèrdua dinformació. És la finalitat que persegueixen la majoria dels ciberatacs, el robatori d’informació de la pròpia empresa o de tercers. En cas de produir-se, és important comunicar-ho a tots aquells implicats, ja que es pot estendre en forma d’altres delictes a causa de l’adquisició d’aquesta informació. Aquest punt de la pòlissa assegura que els danys que s’ocasionin estiguin protegits.
  • Malware. L’atac estrella dels ciberdel·liqüents. El més habitual en l’actualitat és el Ransomware, encara que existeixen altres com a troians que també poden provocar grans danys al servei i les dades de la nostra empresa. Per neutralitzar aquests atacs és imprescindible comptar amb un antivirus i, encara que cada dia és més habitual que hagin après a colar-se i puguin accedir als ordinadors i xarxes de la nostra empresa. Les pòlisses cobreixen aquests atacs així com els danys que puguin ocasionar.
  • Ciberassetjament. És més habitual a l’entorn de les xarxes socials a causa de l’anonimat que aquestes generen. Aquestes cobertures busquen cobrir els danys que s’ocasionin a la víctima, així com el procés que s’hagi de fer per frenar-lo.

Cobertures per a restaurar danys:

  • Restauració de dades. En cas que hi hagi hagut un robatori o pèrdua d’informació s’han de restaurar les dades com més aviat millor. Moltes vegades gràcies a les còpies de seguretat és possible, per això sempre és important comptar amb professionals que ens assessorin i ajudin tant abans com durant i posteriorment a l’atac. Aquesta cobertura assegura que l’empresa pugui continuar treballant amb les dades, encara que hagi patit un atac.
  • Paralització del servei. Davant d’un delicte cibernètic hi pot haver una paralització del servei durant un temps que sol excedir les 24 hores, de fet, si més no sigui aquesta parada millor, tant per a la reputació de l’empresa com per a la tranquil·litat dels clients i treballadors. En aquest cas, l’assegurança fa front a les pèrdues que s’ocasionin al negoci per la paralització del servei.
  • Danys a tercers (RC). Com esmentàvem anteriorment moltes vegades aquests ciberatacs comporten uns danys a tercers, que hem de ser capaços de controlar i fer-nos càrrec dels problemes que comportin. Aquest tipus de pòlisses ens cobreix la responsabilitat civil que puguin ocasionar.
  • Servei datenció dun especialista 24/7. Aquesta cobertura és imprescindible, doncs, encara que hi ha empreses que compten amb servei propi de professionals, moltes, especialment les pimes, no sempre tenen disponible un especialista que els pugui ajudar davant d’un atac. Gràcies a això és possible, a més de comptar amb eines que ajudin a resoldre el mal causat.

En definitiva, si estàs buscant les millors cobertures per a la teva empresa davant d’un ciberatac, el millor és preguntar a un professional que t’assessori i acompanyi en cas de produir-se, a Cobertis estem a la teva disposició per trobar les millors solucions per al teu negoci.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *