Quines són les millors assegurances per a autònoms? Tria la que millor s’adapti a tu i al teu negoci

Blog > Empreses > Quines són les millors assegurances per a autònoms? Tria la que millor s’adapti a tu i al teu negoci

Tot i les millores introduïdes per la nova Llei de Reformes Urgents del Treballador Autònom, en aspectes com l’ampliació de quotes reduïdes fins als 24 mesos en cas d’iniciar o reprendre una activitat; la deducció de l’IRPF o algunes mesures de conciliació laboral i familiar, entre d’altres; aquest col·lectiu continua sent més vulnerable.

Davant d’aquesta situació, tant per les responsabilitats derivades d’emprendre o desenvolupar un negoci – enfront dels teus clients, empleats, proveïdors, o fins i tot davant possibles danys ocasionats pel seu local de negoci a un tercer-, com per la desprotecció de l’autònom, sobretot, en cas d’accident o malaltia resulta molt aconsellable que disposi d’una assegurança que el protegeixi a ell i al seu propi negoci davant de qualsevol imprevist.

Però, quins són les assegurances més idònies per a aquests professionals?

En primer lloc, és imprescindible que comptin amb una assegurança de Responsabilitat Civil, que doni cobertura als riscos relacionats amb el desenvolupament de la seva activitat professional. D’aquesta manera, l’autònom estarà més protegit, evitant riscos innecessaris davant els quals, si no disposa d’aquesta cobertura, hauria de respondre amb el seu propi patrimoni. D’altra banda, també és aconsellable que compti amb pòlisses de salut; de vida; d’indemnització diària per baixa laboral, que salvaguarda els ingressos d’un autònom en un moment delicat com el de l’arrencada de l’activitat; de defensa jurídica i de jubilació.

A grans trets, la tendència d’aquests professionals és decantar-se pels productes combinats. És a dir, aquells que ofereixen la possibilitat de contractar cobertures de vida i subsidi diari per malaltia i/o accident en un mateix producte.

D’altra banda, també hi ha un percentatge que acostuma a interessar-se per assegurances més específiques que incorporen l’assistència mèdica privada, en cas d’accident, sobretot, amb les cobertures d’intervenció i hospitalització quirúrgica. En aquesta mateixa línia, cal afegir que són aconsellables les assegurances d’hospitalització, ja que, són compatibles i complementàries a la de baixa laboral. En aquesta conjuntura, és més beneficiós contractar dues conjuntament i no per separat.

Una altra cobertura interessant per a aquests treballadors és l’assegurança de defensa fiscal. Com a empresaris poden trobar-se davant davant de possibles sancions administratives, inspeccions de treball, etc. Per tant, també resulta del tot necessari tenir aquest tipus de cobertura.

En aquesta mateixa línia, cal destacar la pòlissa de defensa jurídica. En tractar-se d’un col·lectiu, que normalment compta amb escassos recursos, necessiten més que qualsevol altre una assegurança d’aquestes característiques que els doni suport en tot moment davant de les dificultats jurídiques que puguin trobar-se mentre desenvolupen la seva activitat.

Al final, també és recomanable que aquest sector pensi a llarg termini, és a dir, en el seu futur. I la millor manera és protegint els seus ingressos a través dels plans de jubilació o de pensions. D’aquesta manera, gaudiran d’una situació econòmica molt més confortable quan ja no estiguin al mercat laboral.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *