Tancat per vacances! Recorda protegir el teu negoci de robatoris

Blog > Empreses > Tancat per vacances! Recorda protegir el teu negoci de robatoris

Arriba l’estiu i normalment, un gran nombre de pimes i comerços tanquen durant unes setmanes o un mes per gaudir de vacances. Ara bé, abaixar la persiana incrementa la vulnerabilitat d’aquests negocis; doncs, els lladres aprofiten per accedir-hi i fer-se amb objectes de valor, mercaderies o diners en efectiu.

Però, banda d’allò que sostreuen, un robatori també pot comportar importants destrosses al local. En molts casos s’han de reparar les finestres, portes forçades, mobiliari trencat… La qual cosa implica un sobrecost econòmic d’importants dimensions. 

Diversos estudis, realitzats per empreses del sector, confirmen que l’estiu és l’època de l’any preferida pels lladres. Pel que fa als dies de la setmana: els dilluns, dimarts i dijous -entre la 1 i les 4 de la matinada-, són els seus moments favorits per actuar-hi. 

Mesures per evitar atracaments

Ara bé, si vols minimitzar aquest risc, et recomanem tota una sèrie de mesures, perquè reforcis la seguretat de la teva empresa:

  • Mètodes per dissuadir els lladres. Al mercat pots trobar diversos dispositius de seguretat per cobrir qualsevol necessitat. Ens referim a alarmes connectades a centrals, càmeres, barrots, vidres de seguretat, persianes metàl·liques, panys invisibles, detectors de llarg abast…, són elements que retarden i dissuadeixen un intent de robatori.
  • Un clàssic: l’alarma. Si la utilitzes correctament, et pot ajudar i molt. Per exemple, per evitar que s’activi quan no toca i millorar la seguretat, especialment en empreses més grans, et recomanem que no connectis l’alarma fins que tot el personal se n’hagi anat. També que ningú entri a la instal·lació fins a haver desconnectat l’alarma i per últim, és preferible que es realitzin els treballs de neteja i manteniment en horari laboral.
  • Discreció. Evita posar cartells del tipus: “estem de vacances”. Tampoc ho posis a les xarxes socials ni anunciïs les dates que tancaràs. Recorda no deixar el gènere o l’aparador a la vista. També, si comptes amb una persona de confiança li pots demanar que et faci el favor d’anar recollint el correu de la bústia.
  • Estar aïllat, ens fa més vulnerables. Això és més habitual en el cas  de benzineres o de grans empreses situades a polígons industrials o a zones menys cèntriques, allunyades d’habitatges. Aquest aspecte les fa més vulnerables a l’hora de patir incursions. A més, a l’agost en aquests llocs no hi cap mena d’activitat ni moviment, per tant els lladres tenen plena llibertat per poder actuar.
  • Compte a l’hora de fer caixa. Una precaució que has de tenir en compte durant tot l’any; doncs, es tracta d’un dels moments més perillosos de la jornada. El tancament, quan es fa la recaptació de la caixa i l’apertura de l’establiment són els moments més delicats pels treballadors i el negoci. Precisament, perquè és quan els lladres estan més pendents, sobretot en negocis petits. Per això, et recomanem que al local només conservis una quantitat mínima de diners en efectiu. A mesura que es vagi acumulant, el millor és portar els diners a una entitat financera o guardar-los en una caixa forta. A més, assegura’t que quan obres i tanques l’establiment no hi ha cap desconegut observant-te.

A banda d’aplicar aquests consells, et recomanem que comptis amb una assegurança multirisc de comerç amb la cobertura de robatori ampliada. D’aquesta manera, estaràs cobert en situacions com la sostracció de diners en efectiu o fins i tot, l’atracament a l’establiment. 

En definitiva si vols marxar tranquil de vacances, és una molt bona decisió. Si tens dubtes; posa’t en contacte amb nosaltres i t’informarem de les millors opcions per al teu negoci.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *