T’ha afectat la borrasca ‘Filomena’? Contacta amb el teu corredor

Blog > Particulars > T’ha afectat la borrasca ‘Filomena’? Contacta amb el teu corredor

El temporal ‘Filomena’ ha deixat imatges que semblaven de postal en bona part d’Espanya, però també ha provocat nombrosos danys en habitatges, locals comercials i industrials i en automòbils. Després de la neu, molts afectats es pregunten: em cobreix la meva assegurança? Puc reclamar?

La resposta és afirmativa, és a dir, l’assegurança repararà i indemnitzarà els danys coberts que han patit els seus clients a causa d’aquesta borrasca. Això sí, per agilitzar aquest procés, recorda seguir els següents passos:

Posa’t en contacte amb el teu mediador

El primer és acudir al teu mediador d’assegurances. A Cobertis, els nostres professionals t’informaran dels tràmits a seguir, com accedir a les teves pòlisses, i obtenir les dades necessàries per realitzar les reclamacions pertinents.

Ara bé, hi ha un aspecte important que has de tenir en compte, només es pot reclamar si tens una assegurança amb una pòlissa de protecció davant el dany i estàs al dia en el pagament de les quotes. Si no tens assegurança, no es pot fer cap reclamació. I això s’aplica tant a les asseguradores (quan el dany és per temporal menor), com al Consorci de Compensació d’Assegurances, que és l’organisme que assumeix les indemnitzacions en cas de catàstrofes naturals o danys extraordinaris. A més, l’assegurança ha d’estar en vigor com a mínim una setmana abans perquè assumeixi els danys per fenòmens atmosfèrics.

Què has d’aportar?

En primer lloc, has de documentar bé el sinistre. És a dir, si s’han patit danys materials, l’asseguradora enviarà un perit per valorar les pèrdues. Per facilitar el seu examen, el millor és no llençar res. És recomanable fotografiar-ho tot i conservar les restes dels béns danyats. Si has d’afrontar alguna reparació d’urgència, cal guardar les factures per després poder reclamar l’import.

També, és important que estiguis atent als terminis. Com prenedor, hauràs de comunicar el que havia passat a la seva asseguradora en un termini de 7 dies perquè es pugui tramitar el sinistre.

En tot aquest procés, hauràs d’aportar proves. Has de recopilar totes les proves que puguis per demostrar l’origen i les conseqüències del dany. Serveixen fotos, notícies, parts de la policia, protecció civil o bombers; també, pots buscar testimonis que ho acreditin.

Danys en cotxe, habitatge i electricitat

En el cas de danys en automòbils, les assegurances contractades en la modalitat de tot risc acostumen a incloure els danys per neu, calamarsa o d’impacte o xoc d’objectes. Quan la neu o el temporal t’afecta a la carretera, cal una pòlissa al dia que cobreixi Autos i Assistència en carretera. És recomanable tenir-la en lloc accessible davant possibles contratemps, com cops o sortides de via.

A casa, alguns riscos i fenòmens de la natura (neu, pluja, calamarsa) estan coberts per l’assegurança de llar quan superen una certa intensitat. Així, inclou l’avaluació i reparació de goteres i esfondraments de teulades a conseqüència del pes de les nevades. Si hi ha talls de subministrament elèctric (segons la seva durada, pot fer malbé el contingut de congeladors i frigorífics), l’assegurança pot fer-se càrrec del cost fins a una determinada quantitat. En aquest cas, els danys s’han d’acreditar mitjançant tiquet de compra.

Aquestes alteracions elèctriques també poden causar danys en alguns electrodomèstics. Aquests contratemps estaran coberts si l’assegurança multirisc inclou la garantia de ‘danys elèctrics’, que és molt habitual en la majoria d’ells.

Les assegurances multiriscs de la major part de les asseguradores inclouen també els danys causats per la caiguda d’arbres a conseqüència del pes de la neu.

Tens preguntes? Et recomanem que et posis en contacte amb els nostres corredors. A Cobertis estem al teu costat per aclarir tots els teus dubtes sobre quins aspectes cobreixen o no les assegurances davant el temporal ‘Filomena’. A més, ens ocuparem de gestionar tots els tràmits que siguin necessaris, perquè puguis rebre la indemnització que et correspon. Contacta amb nosaltres!

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *