Treballes pel teu compte? Necessites una assegurança de salut

Blog > Empreses > Treballes pel teu compte? Necessites una assegurança de salut

Més d’un cop hauràs sentit a dir que ‘els autònoms mai es posen malalts’, perquè no tenen temps ni d’anar al metge. És cert que per a aquests treballadors el temps és or, però també la seva salut. Doncs, posar-se malalts; tenir un accident o un imprevist que els obligui a tancar el seu negoci, es tradueix en pèrdues molt importants. Sobretot, perquè mentre estan de baixa, han de continuar abonant les seves quotes a la Seguretat Social.

Per tant, comptar amb una assegurança de salut els permetrà visitar-se amb l’agilitat i rapidesa que necessiten, sense haver d’estar mil hores a la sala d’espera o haver d’estar pendents d’interminables llistes d’espera. A més, pel que fa al tema econòmic, estaran coberts en aquests períodes d’inactivitat, per evitar que es vegin afectats els seus ingressos.

Així doncs, si ets freelance o cap d’una pime i estàs dubtant sobre contractar o no, aquest tipus de pòlisses; segur que t’acabaràs de convèncer quan coneguis les seves cobertures i avantatges.

Cobertures específiques pels autònoms

Generalment, l’assegurança de salut per a autònoms és bastant similar a la dels treballadors assalariats. Ara bé, cal esmentar que compta amb una sèrie de cobertures, especialment dissenyades per a aquest col·lectiu. És a dir, s’ajusten a les seves necessitats, oferint serveis i garanties que les pòlisses per a particulars no inclouen. Com per exemple:

  • Hospitalització en cas d’emergències o baixa per incapacitat temporal. Aquí, en funció de la teva pòlissa, es poden arribar a incloure  serveis com: els de suport a les tasques de la llar, la cura dels fills, enviament a domicili de medicaments i correspondència, servei de taxis, fisioterapeuta a domicili, reemborsament de la prima de l’assegurança, entre altres.
  • Assistència sanitària en cas d’accidents de trànsit o laborals. A banda d’estar coberts en els desplaçaments ‘in itinere’, és a dir, de casa a la feina i viceversa, també ho estaràs quan viatgis a l’estranger, amb trasllats mèdics, desplaçament de familiars, enviament de medicaments, etc. D’altres vegades, les coses són més senzilles i podràs resoldre els teus dubtes de salut, simplement amb una trucada o vídeo-consulta, per evitar perdre el temps innecessàriament. Finalment, en el pitjor dels casos, també es contempla una indemnització per a despeses de defunció.

Avantatges fiscals d’aquest tipus de pòlisses

Sabies que et podràs deduir la despesa de la teva assegurança de salut? Si contractes la teva pòlissa per a tu i per a la teva família, us beneficiareu d’un tractament fiscal favorable. Els primers 500 € de la vostra assegurança mèdica són considerats despeses deduïbles. A més, aquest benefici s’estén al teu cònjuge i fills menors de 25 anys. 

En definitiva, una assegurança de salut t’ajudarà a fer front als elevats costos mèdics, disposant d’una protecció completa i d’un accés a especialistes, diagnòstics rigorosos, intervencions quirúrgiques sense llistes d’espera, entre altres avantatges que hem esmentat anteriorment. 

Ara bé, contractar una assegurança de salut no sempre és una tasca fàcil. Avui dia, al mercat existeixen moltes companyies que ofereixen un ampli ventall d’aquest tipus de productes -amb copagament o sense, amb reemborsament, les possibilitats són bastant àmplies-. Per tant, si tens dubtes sobre quina opció et convé més, a Cobertis et podem informar i recomanar les que millor s’adapten a tu i a la teva empresa.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *