Un bon propòsit d’any nou: millorar la nostra dieta

Blog > Particulars > Un bon propòsit d’any nou: millorar la nostra dieta

Cada vegada que estrenem un nou any, és bastant freqüent marcar-se tota una sèrie de propòsits com: aprendre un idioma, viatjar, perdre pes, anar al gimnàs, etc. En aquesta ocasió, ens centrarem en un objectiu que és més senzill del que d’entrada, ens podem imaginar: adoptar una alimentació més equilibrada i saludable.

Sens dubte, després de Festes ens agafen les presses per perdre els quilos de més que hem guanyat durant aquests dies i pensem que la solució implica fer una dieta estricta durant 15 dies o un mes. Ara bé, no seria la primera vegada que al cap d’un temps ens tornem a engreixar. Per tant, la millor manera de mantenir-nos en un pes saludable, és  canviant d’hàbits i millorant la nostra alimentació. 

Però, com ho aconseguim? Doncs, no es tracta de cap tasca complexa ni impossible, al contrari; si volem adoptar una dieta més beneficiosa per a la nostra salut, haurem de tenir en compte els següents aspectes: 

Com adoptar una alimentació més saludable 

  • Apostar per una alimentació variada. Hem d’incloure aliments de diferents grups a cada àpat (proteïnes, carbohidrats i lípids), escollint sempre les opcions més saludables: carns magres com el gall d’indi o pollastre, cereals integrals, olis vegetals, etc.
  • Prescindir dels aliments amb un elevat contingut calòric i poc nutritius. Ens referim a les patates fregides, les llaminadures i l’alcohol. També, hem d’evitar en la mesura del possible, fregir els aliments, ja que si no absorbeixen greixos saturats. Així doncs, és millor que optem per altres formes a l’hora de cuinar els aliments com: coure, rostir o a la planxa.
  • Incrementar el consum de fruites i verdures fresques. La Societat Espanyola de Nutrició Comunitària (SENC) recomana incloure diàriament quatre porcions de fruites i cinc de verdures. A vegades, ens costa arribar a aquesta xifra per manca de temps. Però, hi ha alguns consells perquè ho aconseguim més fàcilment. Com per exemple, començar el dia amb una peça de fruita. Si adoptem aquest hàbit, ja haurem pres una de les quatre peces que es recomanen diàriament. També, ens pot ajudar portar alguna fruita a la bossa o al calaix de la feina, així podrem menjar entre hores d’una forma més saludable, en lloc de picar dolços, patates o snacks.
  • Introduir més llegums. Es recomana consumir llegums tres o quatre vegades per setmana. Per exemple, podem substituir un cop a la setmana, l’arròs o la pasta per cigrons, llenties o soja en gra. Una altra alternativa és incorporar als nostres plats, pasta feta de farina de llegums. Altres receptes saboroses fetes amb lleguminoses són l’hummus, el falàfel o les hamburgueses vegetals, també són una forma perfecta de menjar llegums, pràcticament sense adonar-nos. 
  • Menjar més peix. Hauríem de consumir entre quatre i cinc racions a la setmana entre peix blanc i blau. Si no sou amants dels peixos amb espines, podeu triar peix tallat a filets. Així podreu eliminar-les fàcilment! És recomanable que alguns dies de la setmana, opteu per canviar la carn pel peix. Ho podeu cuinar a la planxa, al forn, bullit… 
  • Renovar els vostres plats. Cuidar-nos i vigilar la nostra alimentació, no ha de ser avorrit. De fet, us recomanem que innoveu a la cuina. És a dir, un cop al mes, podeu cuinar una nova recepta. No cal que sigui massa complicada, només alguna cosa diferent d’allò que mengeu habitualment. D’aquesta manera, aconseguireu fer els vostres plats diaris molt més variats, atractius i saborosos.

En definitiva, si seguiu aquests consells d’alimentació, acompanyats d’activitat física moderada com: caminar 1 hora cada dia, pujar escales, fer una mica de bicicleta, etc., segurament aconseguireu mantenir-vos en el vostre pes. 

Ara bé, en cas de voler ampliar informació sobre la dieta que millor us convé, en funció de la vostra edat o alçada, us recomanem que us poseu en contacte amb metges especialitzats o nutricionistes. En aquest sentit, comptar amb una assegurança de salut, us pot ajudar i molt per trobar els millors professionals. Si teniu dubtes, a Cobertis us podem recomanar les pòlisses que millor s’adapten a vosaltres. 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *