Un ciberatac pot comportar la pèrdua de dades de la teva empresa

Blog > Empreses > Un ciberatac pot comportar la pèrdua de dades de la teva empresa

No és la primera vegada que us alertem de l’augment de la ciberdelinqüència cap a empreses i organitzacions. Segons dades de l‘Informe de Ciberpreparació 2023 de Hiscox (una de les companyies amb què treballem a Cobertis), la pèrdua econòmica per frau per desviament de pagaments es col·loca com a conseqüència més comuna després de patir un ciberatac.

Podem pensar que el nostre negoci no serà víctima d’un ciberatac, però qualsevol empresa està exposada a aquest tipus de delictes. Us compartim aquest cas, en què una multinacional va perdre 23 milions d’euros, una notícia que pot semblar inversemblant, però és real.

I encara que el frau financer se situa com un dels ciberdelictes més comuns, hi ha una altra conseqüència que pot fer trontollar el futur de la vostra empresa: la pèrdua de dades.

Avui dia, al món digital on ens trobem, la informació s’ha tornat un recurs de gran valor per a les empreses. Però les dades (de treballadors, clients, proveïdors, operacions…) també estan subjectes a diferents amenaces cibernètiques que podrien comportar conseqüències greus si no es protegeixen de manera adequada.

Tot empresari/ària és el responsable de protegir les dades de la seva empresa, tant de forma legal, en compliment de la RGPD, com de forma ètica. El no-compliment de les lleis pot comportar elevades sancions financeres i danys a la reputació de l’empresa.

La pèrdua de dades confidencials és una de les conseqüències més comunes als ciberdelictes, comportant, de vegades, la interrupció d’operacions comercials, o pèrdua de clients, ingressos o reputació.

Dit això, què pots fer per protegir el negoci davant la pèrdua de dades?

  • Formar i conscienciar els vostres empleats en qüestió de ciberseguretat
  • Instal·lar mesures de seguretat en tots els vostres sistemes
  • Contractació d’una assegurança Ciber, que us donarà protecció i assessorament en cas que el vostre negoci pateixi un ciberatac, sigui del tipus que sigui.

Des del nostre departament de Ciber us oferim el producte assegurador que millor encaixi amb les característiques de la vostra empresa.

Contacteu-nos per a més informació!

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *