Vagis on vagis aquesta Setmana Santa, porta amb tu la teva assegurança de viatge

Blog > Particulars > Vagis on vagis aquesta Setmana Santa, porta amb tu la teva assegurança de viatge

A aquestes alçades, encara no sabem del cert si podrem viatjar amb més o menys normalitat aquesta Setmana Santa. Lògicament tot dependrà de com evolucioni la pandèmia. En el cas concret de Catalunya, en haver-se reduït el nombre de contagis, s’han suavitzat les restriccions i s’ha decidit aixecar el confinament comarcal, recuperant, en bona part, la lliure mobilitat pel territori català.

Tenint en compte aquest context d’incertesa, no podem aventurar-nos a reservar un hotel, vol o allotjament sense una assegurança de viatges. Per això la majoria d’asseguradores han introduït diverses cobertures i serveis relacionats amb la pandèmia per donar més garanties i seguretat als clients. Com comenta la nostra gestora de clients de l’oficina de Cobertis a Manresa, Montse Vilardell: “s’han ampliat cobertures en referència a les epidèmies i pandèmies com és el cas de la Covid-19, ja que, abans a la majoria d’assegurances de viatge estaven excloses. Des de la irrupció de la crisi sanitària s’han anat afegint, per exemple, cobertures opcionals com anul·lació de viatge o interrupció d’estada”.

Les pòlisses de viatges es reformulen, incloent-hi la cobertura de la Covid-19

Així doncs, les asseguradores especialitzades en viatges han hagut de llançar, en molt poc temps, nous serveis al mercat. Són conscients que han d’estar a prop de les necessitats dels clients en un context de crisi sanitària com l’actual. Entre les principals novetats que inclouen aquestes pòlisses, Vilardell destaca: “les noves prestacions com la inclusió de garanties específiques per a la cobertura de la Covid-19; el reemborsament de les despeses de cancel·lació de viatge -si el teu acompanyant de viatge o algun dels teus familiars dóna positiu en els dies previs a l’inici del trajecte-; el cost de la realització d’una PCR durant el viatge sempre que l’hagi prescrit abans un facultatiu; el cost de la prolongació de l’estada a l’hotel per haver donat positiu en coronavirus i en general, els costos derivats de l’assistència mèdica per aquest virus”.

A més, com puntualitza la nostra companya: “la majoria d’asseguradores també contemplen la repatriació al lloc d’origen, si es perd el vol a causa del coronavirus i les despeses d’hospitalització. És a dir, acostumen a oferir les mateixes cobertures en relació amb el coronavirus; les diferències s’observen en els límits i els detalls de cadascuna d’aquestes garanties”.

Queden cobertes les despeses de cancel·lació dels vols, hotels i la repatriació?

Actualment, un dels dubtes més freqüents dels viatgers és saber si la seva assegurança els cobrirà la cancel·lació dels vols o hotels, en cas de donar positiu en Covid. Com assenyala la nostra companya: “tot depèn de l’asseguradora i de les garanties contractades. Si tens aquesta garantia contractada, podràs sol·licitar el tractament al país on et trobis com en el cas d’altra patologia. En aquest sentit, la malaltia de Covid és una causa més de cancel·lació”. 

Com hem comentat, els indicadors sobre la Covid-19 mostren una situació més controlada a Catalunya. És difícil que es tornés a produir un nou confinament a curt termini. Però, en cas d’haver reservat un viatge i que es tornés a produir un rebrot i es decretessin mesures més restrictives; com ens cobriria la nostra pòlissa? La nostra experta ens dóna els detalls: “en cas de contagiar-se per COVID-19, el viatger tindrà cobertes les despeses mèdiques fins al límit indicat a l’assegurança contractada. En cas de prolongació d’estada per quarantena, si no pot tornar al seu domicili per estar malalt de coronavirus i trobar-se immers en una quarantena a l’allotjament de destí, la companyia s’encarrega de les despeses motivades per aquesta prolongació d’estada, també fins al límit fixat al condicionat de la pòlissa”.

A més, “en cas de repatriació, si es dóna positiu en coronavirus i es va rebre l’assistència pertinent en destí i la prolongació d’estada per aquesta malaltia; l’asseguradora s’encarrega de gestionar el transport de tornada al domicili, en cas que el viatger l’hagi hagut de cancel·lar pels motius indicats. També, s’inclouen els tests PCR, si estant de viatge l’assegurat presenta símptomes compatibles amb la malaltia Covid-19 i un metge prescriu la realització d’aquesta prova. En aquest supòsit, es reemborsaran les despeses d’aquesta. Això si, ens sol·licitaran la factura de compra del test i la del centre mèdic, així com l’informe”, assegura.

A més, fins i tot quedaria inclosa la cancel·lació del viatge: “en cas de donar positiu per Covid-19 abans del viatge, l’assegurat podrà recuperar les despeses de cancel·lació del mateix (fins al límit màxim assegurat). Aquesta causa està especialment dissenyada per al moment actual, tot i que no totes les companyies l’ofereixen”, remarca Vilardell.

En definitiva, a l’hora de planificar o reservar les nostres vacances, ara més que mai és imprescindible comptar amb una assegurança de viatge. D’aquesta manera, passi el que passi tens la garantia d’estar cobert. En cas de dubtes, posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem. 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *