Vés-te’n tranquil de vacances protegint el teu negoci de robatoris

Blog > Empreses > Vés-te’n tranquil de vacances protegint el teu negoci de robatoris

Arriba l’estiu i una bona part d’empreses, pimes i comerços tanquen durant unes setmanes o un mes per gaudir de les seves merescudes vacances. Ara bé, abaixar la persiana incrementa la vulnerabilitat d’aquests negocis; doncs, els lladres aprofiten per accedir-hi i fer-se amb objectes de valor, mercaderies o diners en efectiu.

A més, com ens comenta l’Antonia Maqueda, gestora de clients de l’oficina de Cobertis a Badalona: “amb la crisi econòmica produïda a causa del tancament d’empreses i els ERTE amb el COVID-19, s’han incrementat els robatoris als locals comercials. Per tant, és convenient la contractació d’una assegurança per poder protegir el nostre negoci”.

Com sabem, el robatori implica apoderar-se d’un bé aliè amb violència, amenaça o força per aconseguir aquest propòsit. En  canvi, en el cas del furt no es produeix cap tipus d’acte violent o intimidació, a l’hora de fer-se amb les nostres pertinences. Així doncs, són dos conceptes diferents, per tant, les cobertures també difereixen en cada cas. 

Furt, robatori o espoliació

Tal com afirma la nostra experta: “quedarien coberts els danys materials i les pèrdues a causa de la desaparició, destrucció, deteriorament i els desperfectes dels béns assegurats a conseqüència del robatori, espoliació o del seu intent”. En canvi, si patim un furt, “únicament es cobreixen les mercaderies sostretes a l’interior del local. En el cas concret de l’espoliació, ens donarien cobertura sempre que es donin les condicions d’amenaces a les persones, clients o empleats del local assegurat”, aclareix l’Antonia.

Tot i que les cobertures d’una pòlissa habitual multirisc ens dóna moltes garanties, depèn del sector al qual es dediqui la nostra empresa, potser ens convé que siguin més completes. Especialment, si tenim béns de gran valor exposats a l’aparador o grans sumes de diners en efectiu a l’interior del local. En aquest cas, la nostra companya assegura: “estarien cobertes aquestes casuístiques en una pòlissa convencional, però sempre és aconsellable ampliar la cobertura de robatori”.

Pel que fa als danys al nostre local en portes, finestres, mobiliari… Com hem comentat, també estarien inclosos. Però, com assenyala la nostra experta: “és així, sempre que l’assegurança que contractem contempli les garanties de continent i contingut. En aquest cas, es cobriran tots els desperfectes que s’hagin ocasionat a conseqüència del robatori o danys per robatori”.

Finalment, en cas de sostreure’ns béns de tercers que teníem en custòdia, quines garanties ens dóna la nostra assegurança? L’Antonia Maqueda assegura que és necessari que “aquests béns siguin declarats a la pòlissa de l’assegurança com a existències de tercers ja que, si no es troba especificat així al condicionat, únicament estarien coberts per les garanties d’incendi, riscos extensius i danys per aigua, deixant riscos com el de robatori exclosos”.

Així doncs, abans de tancar el teu negoci per vacances, fes-ho amb totes les garanties de seguretat amb la pòlissa multirisc amb cobertura de robatori ampliada. A Cobertis, estem a la teva disposició per oferir-te les millors solucions a mida de la teva empresa. Contacta’ns i t’informarem!

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *