Viatja amb més garanties amb el passaport Covid 

Blog > Particulars > Viatja amb més garanties amb el passaport Covid 

A les portes de l’estiu i amb els principals indicadors de la pandèmia a la baixa o estabilitzats, moltes persones es plantegen tornar a viatjar a l’estranger. Ara bé, desplaçar-se amb seguretat continua sent una de les principals preocupacions. Per això, el Parlament Europeu ha donat el vistiplau al certificat digital europeu o passaport Covid 

El citat document entrarà en vigor el pròxim 1 de juliol. Es podrà obtenir de forma gratuïta i tindrà validesa als 27 Estats membres de la Unió Europea (UE), així com als països de l’espai Schengen no pertanyents a la UE com: Islàndia, Noruega i Liechtenstein. L’objectiu és poder facilitar als turistes que es puguin traslladar d’un país europeu a un altre, sense haver de complir quarantenes al seu lloc de destinació. 

Aquest passaport funcionarà durant 12 mesos a partir del mes de juliol, per la qual cosa s’espera que aporti certesa als ciutadans i contribueixi a reactivar el sector turístic a la segona meitat de 2021 i durant el 2022.  

Quines característiques té aquest certificat? 

Bàsicament serà un document digital o en paper, que inclourà un codi QR amb la informació sobre la situació sanitària del portador respecte al coronavirus. En concret, proporcionarà les següents dades: 

  • Si hem estat vacunats (amb la pauta completa). 
  • Si hem donat negatiu en proves de detecció de la malaltia. 
  • Si presentem immunitat per haver superat anteriorment la Covid-19. 

En condicions normals disposar d’aquest certificat, com hem comentat, evitarà haver de complir requisits addicionals a cada país, però no serà una condició indispensable per viatjar. A més, tampoc substituirà el passaport real ni les altres formes d’identificació habituals que, en funció del país al qual anem, poden ser igualment necessàries. 

Passos a seguir per obtenir-lo 

Es pot sol·licitar aquest document a través de la web del Ministeri de Sanitat habilitada expressament per a aquest tràmit o a través de les comunitats autònomes. En el cas de Catalunya aconseguir-lo és ben senzill. Tan sols hem de seguir aquests tres simples passos: 

En primer lloc, cal accedir al web lamevasalut.gencat.cat. Anar a l’apartat ‘Vacunes i certificat Covid UE’. En clicar, ens apareixeran tres opcions, segons el document en què estiguem interessats: Certificat Covid Digital UE, Estat vacunal i Justificant vacunal. 

Seguidament, per obtenir el passaport, anirem a la pestanya Certificat Covid Digital UE. En fer-ho, ens apareixeran tres opcions, segons el que vulguem obtenir: el certificat de vacunació, el certificat de prova negativa i el certificat que hem passat el coronavirus. 

En tercer i darrer lloc, si ja estem vacunats, triarem l’opció ‘Certificat de vacunació’. En seleccionar ‘sol·licitar’, en uns minuts ens apareixerà en pantalla un codi QR, que podrem ensenyar al nostre mòbil. També ens dóna l’opció, just sota del codi, de clicar la pestanya ‘Descarrega’, amb la qual cosa ens podem guardar aquest document al mòbil o a l’ordinador. 

Viatges més segurs 

Sens dubte, l’existència d’un sistema senzill i unificat dins de la Unió Europea per fer compatible el turisme amb les mesures sanitàries enfront de la pandèmia, reactivarà els nostres plans de viatjar a l’estranger. Fet que ja s’ha notat amb l’increment de la demanda d’assegurances de viatge. Segons dades del sector assegurador, a l’abril es va registrar un augment en la contractació d’aquest tipus de pòlisses i al maig es van triplicar les vendes respecte al mateix mes de l’any anterior. 

D’altra banda, el major interès en pòlisses de viatge també demostra que avui dia som molt més conscients que abans de la tranquil·litat i seguretat que aporta desplaçar-nos amb certes garanties com les que proporciona una assegurança específica. Entre les quals cal destacar: la cobertura mèdica per coronavirus que garanteix rebre l’assistència mèdica necessària, així com, les despeses d’hospitalització o de convalescència en hotel, a més del retorn anticipat i la repatriació o transport de la resta d’assegurats, o despeses d’anul·lació, entre altres. 

A Cobertis, volem que gaudiu de les vostres vacances sense contratemps. Per això, posem a la vostra disposició un ampli ventall d’assegurances de viatge amb les cobertures més completes, perquè aneu a on aneu i passi el que passi, us limiteu a gaudir de l’estiu. Informeu-vos amb nosaltres!  

 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *