A quina edat he de contractar un pla de pensions?

Blog > Particulars > A quina edat he de contractar un pla de pensions?

Mai no és aviat per pensar en la jubilació. Tot i que és evident que en edats primerenques no es depara en aquell moment, cada cop són més les persones que es preocupen per la jubilació, atesos els dubtes sobre la sostenibilitat del pla nacional de pensions públic.

En aquest sentit, apostar per un producte d’estalvi privat cada vegada té més adeptes. A més de permetre’ns estalviar a llarg termini de forma flexible, els plans de pensions compten amb diversos avantatges fiscals, com ja us explicàvem en aquest article del nostre bloc. Els plans de pensions són eines útils per mantenir el nivell de vida un cop assolida la jubilació o una situació de desocupació sense ingressos, i alhora cobrir situacions extraordinàries derivades de diverses contingències que, altrament, no es podrien costejar. A més, podràs fer el tipus d’aportacions que s’adaptin millor a les teves necessitats: periòdiques o extraordinàries.

Dit això, a Cobertis creiem que no hi ha una edat clau per contractar un pla de pensions. És clar que com més aviat es contracti més gran serà el volum de capital i els rendiments que tindrem en el moment de la jubilació, per això recomanem optar per aquest producte d’estalvi com més aviat millor.

Beneficis dels plans de pensions:

  • La flexibilitat. Les aportacions a un pla de pensions poden ser periòdiques o extraordinàries, amb les limitacions legals previstes, en funció de la teva capacitat econòmica i situació fiscal. A més, es poden suspendre temporalment sense penalització.
  • Estalvi fiscal. Es poden deduir a l’IRPF les aportacions que es facin al pla de pensions a l’hora de fer la declaració de la renda, fet que suposa un gran estalvi fiscal.
  • Rendibilitat. Els plans de pensions estan gestionats per professionals que inverteixen els nostres diners per obtenir una rendibilitat a llarg termini. A més, en funció del nostre perfil: decidit, moderat o conservador arriscarem, més o menys, a favor d’una rendibilitat més gran.
  • Avui dia, podem disposar dels estalvis quan ens jubilem, però hi ha una sèrie d’excepcions com seria el cas de patir una malaltia greu, una dependència severa o atur de llarga durada. En cas de mort de titular, es generarien drets a favor d’hereus o beneficiaris específicament designats.
  • A partir del 2025, es podran disposar de les participacions al pla de pensions amb 10 anys d’antiguitat.

Si teniu dubtes, sobre les opcions d’estalvi més adequades per al vostre futur, a Cobertis us podem assessorar sobre les fórmules que millor s’adapten a la vostra situació. ¡Contacteu-nos!

 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *