Aspectes a tenir en compte en cas de sinistre meteorològic 

Blog > Particulars > Aspectes a tenir en compte en cas de sinistre meteorològic 

Tot i que l’estiu sempre està associat al sol i a la calor, la veritat és que els mesos centrals de l’any també són coneguts per les tempestes, que solen ser més violentes que la resta de l’any. Les tempestes, juntament amb altres fenòmens meteorològics, poden causar danys a casa nostra. Alguns poden estar coberts per la nostra assegurança de llar, però no sempre.

Per això avui volem posar èmfasi en alguns aspectes que cal tenir en compte en cas de sinistre, no sense abans aclarir que l’abast i les cobertures d’una assegurança poden variar segons la pòlissa i la companyia. Per això és important conèixer bé les garanties de la vostra assegurança abans d’obrir part de sinistre.

Generalment, la cobertura de l’assegurança de la llar per danys meteorològics inclou els danys per pluja, vent, pedra, calamarsa i neu. Però abans que l’asseguradora es faci càrrec dels danys, haureu de comprovar que s’han complert una sèrie de requisits, certificats per l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

En general, aquests requisits són:

  • Danys per pluja: la xifra mínima és de 40 litres per metre quadrat i hora, segons els registres de les estacions meteorològiques de la població on s’ubiqui la casa i els informes emesos per l’AEMET.
  • Danys per vent: la velocitat del vent ha de ser superior a 80 km/h o 90 km/h segons la companyia.
  • Danys per calamarsa: majoritàriament estan coberts per les pòlisses de la casa, independentment de la quantitat o intensitat de la precipitació.
  • Danys elèctrics per tempesta: Per reclamar la cobertura per danys elèctrics al continent, caldrà acreditar-ne correctament la causa amb un informe tècnic.

Tot i així, cada pòlissa d’assegurança de llar pot variar en funció de les cobertures, per la qual cosa us recomanem tenir clares les garanties de la vostra assegurança de llar, tant al continent com al contingut.

D’altra banda, en cas de danys ocasionats per inundacions extraordinàries, terratrèmols, sismes submarins, erupcions volcàniques, tempesta ciclònica atípica i caiguda de cossos siderals i aerolits, serà el Consorci de Compensació d’Assegurances (CCS) el que es farà càrrec de cobrir aquests siniestres.

En qualsevol cas, si aquest estiu us trobeu amb un sinistre a casa vostra per fenòmens meteorològics, poseu-vos en contacte amb el vostre gestor de sinistres de Cobertis o comuniqueu-ho a través de la nostra app. Ens encarregarem de fer les gestions pertinents amb la vostra companyia asseguradora perquè no us en hagueu d’encarregar.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *