Assegurança d’accidents de conveni, què cobreix?

Blog > Empreses > Assegurança d’accidents de conveni, què cobreix?

Són molts els dubtes que poden sorgir a les empreses sobre la contractació d’assegurances, les cobertures o, simplement, per a què serveix cadascuna. A Cobertis sabem que no és senzill, per això avui us portem un article sobre les assegurances que haurien de contractar les empreses per cobrir els accidents dels seus treballadors.

Segons el Ministeri de Treball i Economia Social, del gener al juliol del 2022 el nombre d’accidents de treball amb baixa va ser 362.993, mentre que el d’accidents de treball sense baixa va ser 319.362. En el cas dels accidents amb baixa, més del 90% es van produir en treballadors assalariats.

Amb aquestes dades davant, creiem que és més que necessari poder explicar-vos la importància de comptar amb una assegurança d’accidents de conveni, que cobreix els accidents que pugui patir el treballador en l’exercici de la seva tasca que tinguin com a conseqüència la seva mort o invalidesa.

L’assegurança d’accidents de conveni cobreix les indemnitzacions per accident dels treballadors d’una empresa. Aquesta assegurança protegeix tots els empleats d’una empresa que estiguin donats d’alta al TC2 de la Seguretat Social. En aquest, els assegurats són els treballadors i el prenedor de l’assegurança és l’empresa.

Les cobertures d‟aquest tipus d’assegurances poden variar molt segons el conveni i el sector de l’empresa. Tot i que les més habituals són: mort per accident, incapacitat permanent total, incapacitat absoluta o malaltia professional.

Però és obligatòria l’assegurança d’accident de conveni? La resposta depèn del conveni col·lectiu pel qual es regeix l’empresa. Per exemple, en el cas de la construcció aquesta assegurança és obligatòria. En aquest sentit, si teniu dubtes sobre si la vostra empresa ha de comptar amb aquesta assegurança, des de Cobertis us els resoldrem.

D’altra banda, un dels errors més comuns és confondre aquest tipus d’assegurances amb les mútues d’accidents o la Responsabilitat Civil Patronal.

Les primeres cobreixen els danys físics que puguin patir els treballadors durant la seva jornada laboral; és a dir, proporcionen assistència sanitària a l’empleat en cas d’accident laboral o de malaltia de treball.

Pel que fa a la segona, hi ha la RC Patronal, que a diferència de l’assegurança d’accidents de conveni, protegeix l’empresari de les possibles reclamacions per part dels empleats després d’un accident laboral.

En cas d’accident, si hi ha reclamació i es comprova per via judicial que l’empresari ha comès una negligència, la Responsabilitat Civil Patronal cobrirà el pagament de la indemnització.

Dit això, des de Cobertis us assessorarem perquè, com a empresaris, compteu amb les assegurances que millor protegeixin els vostres treballadors, les vostres empreses i vosaltres mateixos. Poseu-vos en contacte amb nosaltres i us atendrem.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *