Assegurança de baixa laboral per a autònoms societaris

Blog > Empreses > Assegurança de baixa laboral per a autònoms societaris

En els darrers articles del nostre blog hem parlat en diverses ocasions dels autònoms i d’algunes de les assegurances que necessiten, com l’assegurança de baixa laboral per a autònoms, de la què us parlàvem aquí.

Sí que és cert que quan parlem d’autònom sempre ens referim al treballador per compte propi convencional, però avui volem posar èmfasi en els autònoms societaris, que, a més, també són administradors o socis d’una empresa.

Fonamentalment, un autònom societari:

  • És un autònom fundador o soci duna societat mercantil.
  • Desenvolupa tasques com a empresari per compte propi.
  • Controla totalment o parcialment la societat.
  • Al mateix temps, n’és un treballador.

És a dir, els autònoms societaris són els socis dun negoci que reuneixen la major part de les participacions. Per això, assumeixen obligacions mercantils, fiscals i comptables més complexes del que és habitual i, per tant, compten amb altres riscos.

Però en aquest article volem parlar-vos de l’assegurança de baixa laboral per a autònoms, no sense clarificar abans alguns aspectes relacionats amb la prestació que rebrien per part de la Seguretat Social en cas d’incapacitat laboral temporal (ILT).

  • Termini de cobertura: a diferència d’un autònom convencional (que no percep prestació pels tres primers dies de baixa) per a un autònom societari, en estar dins del Règim General de la Seguretat Social, la cobertura comença el primer dia de la baixa.
  • Quantitat de la prestació: Per als autònoms societaris, la prestació depèn també dels dies de baixa i del grau d’incapacitat, però generalment es calcula sobre la base del salari que l’autònom societari s’atribueixi i del que cotitza. En el cas dels treballadors autònoms, la quantitat de la prestació per incapacitat temporal serà del 70% de la base reguladora a partir del dia 21. Abans del dia 21, la prestació serà del 60% de la base reguladora.

En qualsevol cas, la prestació que rebria un autònom societari per una incapacitat laboral temporal, escasses vegades arribaria a assolir el sou mensual, per la qual cosa des de Cobertis recomanem assegurar-vos una indemnització extra amb l’assegurança de baixa laboral.

Una assegurança que us assegura una indemnització per cada dia natural de baixa sense importar si és per un accident de treball, un accident no laboral, una malaltia professional o una malaltia comuna (fins a 365 dies). Podeu conèixer els seus beneficis al següent article.

Si esteu interessats, a Cobertis us oferim un 10% de descompte a la vostra assegurança de baixa laboral fins al 15 de juliol de 2023.

Si sou autònoms societaris i voleu cobrir els vostres riscos o els de la vostra activitat, poseu-vos en contacte amb nosaltres i us oferirem les assegurances que millor s’ajustin a les vostres necessitats.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *