Com afrontar la tornada a l’escola sense estrès

Blog > Particulars > Com afrontar la tornada a l’escola sense estrès

Setembre és el mes de retorn de les vacances i de l’inici del curs escolar. Després d’un període de desconnexió, recuperar les obligacions i el ritme del dia a dia no sempre és fàcil. De fet moltes persones, tant adults com nens, pateixen l’anomenat síndrome de depressió postvacacional, és a dir, experimenten més estrès, ansietat, apatia o desànim, els dies previs a tornar a la feina o l’escola.

En aquest sentit, com a pares és clau que afrontem la tornada a la rutina amb optimisme i que siguem capaços de transmetre-ho als nostres fills. És a dir, que evitem queixar-nos o angoixar-nos davant dels petits i que en una paraula, intentem plantejar-los l’inici de les classes com una nova oportunitat d’aprendre, de relacionar-se amb els companys, de fer nous amics, excursions… 

Recuperant, de mica en mica, les rutines

Cada any ens hi trobem, però sempre costa canviar el xip i reprendre de nou les tasques del dia a dia. Ara bé, com aconseguim fer-ho amb positivisme? Doncs, us recomanem alguns consells per suavitzar aquesta ‘tornada a la realitat’:

  • No deixes les coses per a última hora. Per evitar estressar-se, la planificació és fonamental. Intenta comprar, almenys una setmana abans els llibres de text, la motxilla i en general, tot el material escolar que sigui necessari, roba, calçat… Si ho feu amb suficient temps, fins i tot, podreu estalviar una mica. També és 100% recomanable involucrar els vostres fills i compartir-ho amb ells. D’aquesta manera, se sentiran partícips i ho viuran amb més entusiasme.
  • Tornar als horaris habituals. Durant l’estiu acostumem a fer més activitats i a anar a dormir més tard. Per tant, canviem les nostres rutines de son que portem durant tot l’any. Per això, hem d’intentar que els nens tornin a tenir un horari per anar-se’n al llit, almenys dues setmanes abans de l’inici del curs. Si no ho fem, el dia que hagin de tornar al col·legi els costarà molt més matinar. També, és important que torneu a posar en marxa les rutines que teníeu establertes durant el curs escolar. Com per exemple: un bany relaxant abans d’un sopar lleuger o llegir un conte abans d’anar-se’n a dormir, perquè puguin agafar abans el son.
  • Veure els amics del cole abans de començar. Si podeu tornar de vacances uns dies abans de l’inici de les classes, és del tot encertat que intenteu que els vostres fills reprenguin el contacte amb els seus amics de l’escola, als quals fa bastant temps que no veuen. D’aquesta manera, tornaran a classe amb més ganes. En aquesta línia, si teniu temps, també és força adient que els petits visitin l’escola, una setmana abans de l’inici del curs.
  • Evita les presses, sobretot el primer dia. Les presses mai són bones companyes, però sobretot t’aconsellem no anar amb el temps just el primer dia d’inici de l’activitat escolar. Val la pena que fem l’esforç de matinar una mica més, perquè anem tranquils i relaxats de camí a l’escola.
  • A la sortida de classe. És el moment idoni per preguntar-los pels seus nous companys, la seva classe, professors o assignatures que tenen aquest any. A la tarda, també podem preparar-los un berenar especial perquè recuperin energies. 

En definitiva, recuperar progressivament el nostre ritme habitual quant a horaris i hàbits és bàsic per encarrilar de la millor manera la tornada a la feina o a l’escola. A més, a Cobertis et posem assessorar sobre les millors assegurances perquè tot vagi sobre rodes. 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *