Com evitar les estafes electròniques en època de rebaixes

Blog > Particulars > Com evitar les estafes electròniques en època de rebaixes

Hem deixat enrere les festes nadalenques i, per fi, arriben les esperades rebaixes per a molts consumidors. I si fa anys les compres es feien majoritàriament a les botigues físiques, amb el creixement dels e-commerce, han augmentat les compres en línia. Segons la companyia de màrqueting Webloyalty, el comerç electrònic va augmentar un 34% respecte al 2021 i amb ell, lamentablement, els ciberdelictes.

Segons dades del Ministeri d’Interior, del gener al setembre del 2022 es va produir un increment del 26,09% de ciberdelictes en relació al mateix període del 2021, tenint les estafes amb targetes de crèdit, dèbit i estafes bancàries un gran pes dins d’ells .

Per això, i atès que pressuposem que alguns dels nostres clients aprofitareu el període de rebaixes per comprar per Internet, volem posar èmfasi en el ja conegut “phishing”.

Què és el phishing?

A través d’un SMS o d’un correu electrònic, els estafadors poden fer-se passar per una botiga, un banc o una altra entitat. Al missatge, s’informa d’una incidència amb les dades o amb una compra i se’ns convida a solucionar-la mitjançant un enllaç, on se sol·liciten les dades bancàries. És molt important que mai donem les nostres dades bancàries ni personals en aquest tipus de cas, quan no coneixem el remitent (i encara que ho creguem conèixer).

En aquest sentit, recordem que les entitats bancàries mai no sol·liciten cap tipus d’informació per mail, xarxes socials o per telèfon, així que, si reps algun missatge o trucada sol·licitant informació personal, sota cap concepte ingressis les teves dades personals ni claus.

Tot seguit us deixem amb un exemple de missatge fraudulent que ens han compartit els Mossos d’Esquadra.

Des de Cobertis recomanem ser sempre previnguts quan fem compres a través d’internet i, sobretot, no facilitar mai dades personals, bancàries ni codis. Aquí us deixem més consells per comprar de manera segura durant aquest període de rebaixes perquè també els tingui en compte.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *