Com practicar esport de forma segura a l’aire lliure?

Blog > Particulars > Com practicar esport de forma segura a l’aire lliure?

L’estiu és l’època de l’any més idònia per practicar esport i activitat física a l’aire lliure. Però, tenint en compte la situació actual, com podem realitzar aquestes activitats sense que suposin un risc de contagi de COVID-19 per a nosaltres i als altres? 

Com a la resta d’activitats socials, a l’hora de practicar exercici, les úniques mesures eficaces per evitar un contagi són les de protecció, consistents en l’ús d’equips de protecció individual com mascaretes, guants, gel hidroalcohòlic, etc., i el distanciament de les persones que ens envolten. 

A més, independentment dels consells que us facilitem, sempre és imprescindible que tots mantinguem un estricte compliment de la normativa i recomanacions que fan públiques les autoritats sanitàries. 

Abans de plantejar-se fer esport a l’exterior

En primer lloc, hem d’evitar la pràctica esportiva a l’aire lliure si tenim febre, tos irritativa o dificultat per respirar. En aquests casos, ens hem d’abstenir de practicar esport i consultar amb el nostre metge. L’especialista podrà prescriure un test de COVID-19 i oferir les recomanacions mèdiques oportunes en funció de cada cas.

Si hem estat, o sospitem que hem pogut estar, en contacte amb pacients sospitosos de patir coronavirus, tampoc realitzarem activitat física a l’aire lliure i consultarem amb el nostre metge o especialista. 

Abans de sortir de casa per practicar esport

És aconsellable utilitzar a cada sessió d’entrenament a l’aire lliure una muda de roba esportiva neta. Prepararem tot el material esportiu que preveiem utilitzar, desinfectant-lo amb les solucions pertinents.

Abans de sortir fora a practicar qualsevol tipus d’esport, és recomanable que ens rentem les mans amb sabó i apliquem després, una solució hidroalcohòlica. Si acostumem a fer servir material esportiu, també és aconsellable desinfectar-lo en cada ús.

Avui dia, tal com està la situació, és preferible que portem a sobre la nostra documentació. Les autoritats poden sol·licitar-nos, durant la nostra pràctica esportiva, que acreditem la nostra edat, si presentem patologies, el nostre domicili o la nostra condició d’esportista d’elit, si escau.

Aspectes a tenir en compte, durant la pràctica de l’exercici

El distanciament d’altres persones és, a hores d’ara, la mesura més efectiva per evitar el contagi i la transmissió. Durant la pràctica esportiva, hem d’estar sols. La distància a la qual ens hem de situar d’altres practicants variarà en funció de les condicions climatològiques i de l’activitat que realitzem. No es pot oblidar que el virus pot estar present a la suor o al vapor d’aigua que exhala un esportista, per aquest motiu es fa imprescindible mantenir les distàncies, seguint aquestes recomanacions:

  • Situació estàtica: distanciar-nos d’altres esportistes entre 1,5 a 2 metres.
  • Caminada: augmentar la distància entre 4 o 5 metres.
  • Running: mantenir almenys 10 metres d’altres esportistes.
  • Ciclisme: es recomana mínim 20 metres, en sortides amb bicicleta recreativa.

Tornada a casa després de l’exercici

Quan arribem a casa, hem de protegir els que conviuen amb nosaltres davant un possible contagi. Per aquest motiu, hem de procurar minimitzar riscos, seguint els següents consells bàsics: rentar-nos les mans, encara que no hàgim tocat res o fins i tot, hàgim utilitzat guants. En aquest últim cas, ens rentarem les mans amb ells posats i després els retirarem amb cura. Si hem utilitzat material esportiu, com hem comentat abans, també l’haurem de desinfectar.

En definitiva, enguany tant si practiquem ciclisme, running, natació, pàdel o qualsevol altre esport, la prioritat número 1 és garantir la nostra seguretat i la de tothom, evitant el contagi i la propagació de la pandèmia. D’aquesta manera, podrem seguir gaudint dels beneficis de l’esport per a la salut però, sempre de forma responsable.

A més, des de Cobertis et recomanem la nostra assegurança TripleSport per donar-vos cobertura i tranquil·litat mentre practiqueu múltiples esports a qualsevol punt del món. Informa’t amb nosaltres!

Cobertis
L'autor Cobertis
17/5000 Llegeix tots els comentaris

    Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *