Com triar l’assegurança més adient per a la nostra mascota? 

Blog > Particulars > Com triar l’assegurança més adient per a la nostra mascota? 

Els animals domèstics regalen estones entranyables i inoblidables a tota la família. Afecte, companyia, moments divertits… Tot plegat fa que els vincles afectius entre nosaltres i ells s’estrenyin, i que acabin convertint-se en un membre més de la unitat familiar. En aquest sentit, cal destacar que cada vegada ens preocupa més la seva salut i benestar. Per això a Espanya, on quatre de cada 10 llars tenen com a mínim un animal de companyia, es preveu que productes com l’assegurança de mascotes creixin de forma considerable en els pròxims anys. Tot i que, de moment, encara estem lluny dels nostres veïns comunitaris. Ens referim a, per exemple, països com el Regne Unit, on un de cada quatre animals domèstics estan assegurats. 

A banda de preocupar-nos per la seva atenció i assistència, sens dubte, tenir un animal de companyia implica assumir tota una sèrie de responsabilitats. Quan adquirim un gos o un gat automàticament hem de complir diverses obligacions que van des de la seva cura (vacunació, desparasitacions, neteges bucals, proves diagnòstiques, tractaments…) fins a ser responsables dels seus actes i dels danys materials o personals que puguin causar. A més, tot i que aquest tipus de pòlisses són opcionals a Espanya, cal recordar que en el cas dels gossos PPP (gossos potencialment perillosos) és obligatori comptar amb una assegurança específica de Responsabilitat Civil. Com la nostra pòlissa RC Gossos amb àmplies cobertures de danys i perjudicis, defensa jurídica, entre altres. 

L’assistència veterinària, el servei més sol·licitat 

Tot plegat, tant les possibles destrosses que pugui ocasionar, per exemple, al pis del veí com les despeses del veterinari poden arribar a desestabilitzar l’economia familiar. Al nostre país gastem una mitjana de 1.000 euros anuals en les nostres mascotes i un terç d’aquest pressupost es destina a la seva assistència veterinària. Amb una assegurança per a mascotes es minimitzarien aquests costos. A més, no només estalviarem a les visites habituals i de control sinó que, en cas d’haver d’afrontar una malaltia més greu i inesperada, que requereixi tractaments específics o un ingrés hospitalari, podrem veure reduït el cost de les factures de forma notable.  

Com veiem, els temps estan canviant. Fins ara, l’atenció als animals de companyia s’oferia com una cobertura opcional dins de l’assegurança de la llar, amb possibilitat de contractar les despeses veterinàries per accident. Però, des de fa uns anys, al mercat es poden trobar diversos productes específics, cada vegada més complets. De fet l’assegurança més bàsica inclou, almenys, una visita anual gratuïta. Depenent del tipus de pòlissa i de l’estat de salut de la mascota, pot cobrir més o menys despeses. Les cobertures més habituals són: 

  • Assistència veterinària. Amb revisions per prevenir i diagnosticar patologies, sempre tenint cura i vetllant per la qualitat de vida de les nostres mascotes. A més, pot arribar a cobrir totes les despeses per accident o malaltia.
  • Pèrdua o robatori. Què passa si es perd o et roben el teu gos? Doncs que gràcies a la nostra assegurança disposarem de recursos econòmics per agilitzar la seva recerca i seva la recuperació, un cop l’hàgim trobat. 
  • Responsabilitat Civil. Com hem comentat, només és obligatòria en algunes comunitats autònomes i per als propietaris de gossos considerats potencialment perillosos. No obstant això, com ja hem esmentat, sempre és recomanable pels possibles danys a tercers que pugui ocasionar el nostre amic pelut. Per exemple: si danya l’estora situada davant la porta del pis del nostre veí, els testos de jardí…  
  • Cuidar-los quan no podem. En cas que temporalment no ens puguem ocupar dels nostres estimats amics, com per exemple, si ens hem de sotmetre a una intervenció quirúrgica; en aquest cas, l’assegurança s’encarregarà d’assumir els costos per proporcionar-los un allotjament i l’atenció necessària fins que tornem a estar en condicions d’assumir de nou la seva cura.
  • Decessos. Algunes pòlisses també inclouen aquesta cobertura, incloent-hi una indemnització en cas de mort de l’animal que permet el propietari fer front a les despeses d’enterrament o incineració. 

A més, s’està observant una tendència creixent: una major preocupació per la prevenció. Moltes pòlisses, conscients d’això, estan introduint serveis de caràcter preventiu per a mascotes, igual que en els productes de salut per a persones. Per exemple: visites mitjançant un quadre veterinari per rebre assessorament per tractar a temps certes malalties o conductes, etc. 

Esteu interessats? Us recomanem que us assessoreu amb professionals experts com els nostres corredors, perquè pugueu triar l’assegurança més adient. A Cobertis som conscients del que significa per a vosaltres el vostre animal de companyia. Per això, al nostre market trobareu la nostra assegurança RC per a gossos. Amb ella, el vostre fidel amic comptarà amb la protecció que es mereix. En cas de voler conèixer més detalls, no dubteu en contactar amb nosaltres.  

 

 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *