Consells per a cuidar la nostra salut aquesta tardor

Blog > Particulars > Consells per a cuidar la nostra salut aquesta tardor

Tot i que sembla que les temperatures encara no han baixat en excés, l’arribada de la tardor, l’inici del curs escolar o les múltiples activitats a llocs tancats solen comportar que la nostra salut i la dels més petits quedi ressentida.

Tenir-ne cura no és una cosa que haguem de fer només en determinades èpoques de l’any, però sí que és cert que en moments de canvi d’estació, hi ha senyals que ens indiquen que hem de tenir una mica més de compte amb els nostres hàbits i els de la nostra família.

Per això avui us portem alguns consells que podem portar tots a la pràctica perquè la tardor no passi factura a la nostra salut:

  • Adaptar-se als canvis de temperatura. És un fet, al matí refresca, al migdia les temperatures solen ser encara suaus ia la nit tornen a caure. Amb aquests canvis de temperatura, és normal que tinguem els primers refredats. Per això, l’ideal és vestir-se, i vestir els nens, amb diferents peces de roba o per capes, per poder adaptar-nos a la temperatura durant el dia. Passar fred o, per contra, suar en excés, són motius suficients per acatarrar-se.
  • Mantenir una vida activa. Seguir amb l’exercici que comencem al setembre o que deixem aparcat durant l’estiu ens ajudarà a mantenir el nostre cos actiu. L’exercici permetrà tonificar el teu cos i activar la circulació, permetent un bon somni i així augmentar el benestar mental i físic.
  • Seguir una dieta sana i equilibrada. Sembla obvi, però de vegades l’arribada de la rutina, la tornada a la feina, els extraescolars i la vida familiar provoquen que tinguem menys temps per cuinar bé. Una pràctica que recomanem és fer la compra un cop per setmana i dedicar un temps a preparar i organitzar el menú setmanal. D´aquesta manera, ens assegurarem una dieta equilibrada i sana per a tots els dies de la setmana.
  • Incrementar el consum de vitamina C. Pel que fa al punt anterior, consumir aliments alts en vitamina C reforçarà el nostre sistema immunològic. Alguns aliments rics en aquesta vitamina són el bròquil, espinacs o coliflor i fruites com el kiwi, meló, mango, papaia, pinya o taronges.
  • Ventileu els espais tancats. Sí, encara que en determinats moments refresqueu, és convenient obrir les finestres uns minuts cada dia. D’aquesta manera, permetrem que es renovi l’aire i evitarem que s’hi acumulin bacteris.
  • Assegurar-nos de descansar bé. Un altre consell que sembla obvi, però costa més de portar a la pràctica del que creiem. De vegades, l’estrès, el ritme de vida i la rutina no ens permeten dormir les hores necessàries ni fer-ho qualitativament. Per això, anar-se’n a dormir aviat o desactivar els dispositius electrònics, ens ajudaran a agafar millor el son i donar al nostre cos el descans que necessita.

Aquests són només alguns consells que cal dur a terme per evitar que la transició a l’hivern afecti la nostra salut i la dels nostres fills/es. Si tot i així, voleu un extra en tranquil·litat i protecció, comptar amb una assegurança de salut és la nostra última recomanació (en aquest article us comptem els seus beneficis.)

Si voleu més informació, no dubteu a contactar-nos, perquè ara podeu tenir fins a un 20% de descompte en la seva contractació (fins al 01/01/2023).

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *