Ens preocupem més per la nostra salut

Blog > Particulars > Ens preocupem més per la nostra salut

La pandèmia mundial derivada de la Covid-19 i el confinament a què vam estar exposats va canviar la nostra normalitat, un escenari que encara no hem recuperat totalment. Però, som conscients de quin ha estat el seu impacte?

L’augment de pes, la manca d’exercici, la sobreexposició a les pantalles i la manca de relacions socials, són només alguns dels problemes que ens ha deixat la pandèmia per no comptar totes aquelles dolències derivades del propi virus. Totes aquestes afeccions han provocat que la societat prengui més consciència sobre la importància de la salut, així ho ho demostra l’augment de pòlisses que s’han realitzat des que va finalitzar el confinament.

I és que, si analitzem les dades concretes que es recullen en l’informe “Sanitat Privada, Aportant Valor: Anàlisi de la situació 2021”, de la Fundació Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (IDIS), podem observar un clar ascens en l’augment de contractacions d’assegurances de salut el 2020. De fet, s’han assolit els 11 milions d’assegurats, fet que suposa un augment del 4.4% respecte de l’any anterior, destacant un 77% dels assegurats en assistència sanitària. Però per obtenir assegurança de salut que s’ajusti a les necessitats de cada un és important conèixer quines cobertures té i com cal de contractar-la.

En què m’he de fixar abans de contractar una assegurança de salut?

La primera vegada que vas a contractar una assegurança de salut és normal que sorgeixin diversos dubtes, hem de tenir en compte alguns aspectes com les cobertures, exclusions o primes per conèixer el que millor s’adapti a les nostres necessitats.
El primer que hem de valorar és el tipus d’assegurança que volem contractar. Hi ha dues modalitats, l’assegurança amb copagament, en què la prima mensual és més baixa però es paga una quota per cada servei rebut, o sense copagament, en el qual la prima és més alta però inclou tots els serveis. Decidirem el que més ens convingui segons el nostre historial mèdic.

El més important és conèixer quines especialitats inclou i quins casos exclou el tipus de pòlissa que estem contractant, ja que en cas de necessitar una cobertura concreta cal posar-lo en relleu i adequar l’assegurança als nostres requeriments personals.

A més de l’anterior, cal també tenir en compte els períodes de carència si es busca un servei molt concret. Aquests són, el temps que ha de passar des que es contracta l’assegurança fins que s’utilitza un determinat servei. En casos concrets és important tenir-ho en compte, com per exemple davant embarassos o la necessitat d’un tractament especial, ja que els terminis solen ser de 8 a 10 mesos des de la contractació de la mateixa.

Quins són els avantatges d’una assegurança privada?

En la contractació d’una assegurança de salut, el beneficiari rep una cobertura assistencial mèdica quirúrgica amb les condicions acordades en la pòlissa. Generalment aquesta assegurança cobreix també l’assistència especialitzada, servei d’emergències, medicina preventiva, cirurgia i rehabilitació entre molts altres serveis.

Un dels principals avantatges que té aquest tipus d’assegurances és la rapidesa, tant en l’atenció, amb l’eliminació de les llistes d’espera, com en les proves diagnòstiques, realitzades en la majoria dels casos, en la mateixa data de la consulta .

Un altre dels avantatges és l’àmplia xarxa d’especialistes que té, podent l’assegurador triar aquell que més li convingui. A l’hora d’hospitalització o lloc de consulta, tenen la possibilitat d’escollir el centre que millor els convingui.

D’altra banda, l’assegurança de salut privada ofereix la possibilitat d’assistència a l’estranger. Es tracta d’una cobertura internacional disponible en cas que es requereixi servei mèdic urgent, aquest servei és vàlid en la majoria de països sempre tenint en compte el que estableixi la seva pròpia pòlissa.

Per finalitzar, destacar que aquestes cobertures bàsiques es poden complementar amb algunes addicionals, millorant les condicions ofertes a l’assegurat, com l’assegurança odontològica o tractaments especials. Tot això sumat a la innovació tecnològica de l’asseguradora, amb la qual podràs accedir als seus serveis i informació des de la seva aplicació o pàgina web per consultar, tant cites, com resultats mèdics i fins i tot realitzar videotrucades amb l’especialista.

Què he de fer per contractar-lo?

Un cop has decidit l’assegurança de salut privada que millor s’adapta a les teves necessitats és important conèixer els passos que has de fer per contractar els seus serveis. Cada vegada són més les asseguradores que permeten fer la sol·licitud de l’assegurança de manera online, especialment després de la pandèmia on els tràmits presencials han disminuït.

El primer és facilitar tota la documentació requerida, com les dades personals i l’historial mèdic.

El segon pas és completar un qüestionari mèdic, deixant clar si es pateixen malalties o patologies preexistents i intervencions quirúrgiques passades.És important emplenar-ho amb sinceritat i adequant-se a la realitat de el futur assegurat, ja que de manera contrària el contracte no serà vàlid.

L’últim pas serà la valoració de la sol·licitud per part de la companyia, qui en cas d’acceptar-la enviarà de nou per a la signatura de l’contracte final.

A Cobertis volem que la teva salut estigui sempre ben protegida sobretot en els moments més difícils. Per això t’oferim la millor assistència sanitària, informa’t sense compromís.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *