La campanya de Nadal pot ser la taula de salvació per als petits negocis?

Blog > Empreses > La campanya de Nadal pot ser la taula de salvació per als petits negocis?

Malgrat les mesures i restriccions establertes per evitar la propagació de contagis de la COVID-19, la campanya de Nadal pot convertir-se per a molts autònoms, petits negocis i comerç de proximitat en una oportunitat per remuntar i guanyar uns ingressos.

Cada any, aquest sector es juga una part important de la seva facturació anual en la campanya nadalenca i les posteriors rebaixes. Però, aquest any en especial es configura com una cita clau per garantir la supervivència de molts d’ells. Per això, enguany les pimes l’afronten amb optimisme, doncs, esdevé el seu objectiu prioritari en un any tan complicat com l’actual.

Ara bé, per treure’n el màxim profit, les petites empreses no podran fer el mateix que en campanyes anteriors. És a dir, la majoria de negocis s’hauran de reinventar i preveure diversos escenaris, els quals, incloguin possibles restriccions relacionades amb la venda, els aforaments… 

Més digital que mai

En aquest sentit, serà important facilitar les compres online als clients. Sens dubte, la campanya d’aquest desembre serà més digital que mai. Si la tendència dels darrers anys, ja era fer la compra dels regals per Internet, enguany tenint en compte la situació actual, encara amb més raó.

Això implica que els negocis hauran d’estar preparats, perquè potser la majoria dels seus clients ja no entraran per la porta del seu establiment, sinó a través de la seva pàgina web. Per tant, hauran d’oferir un bon servei de venda online a través de les seves webs i no esperar fins a l’últim moment per preparar-ho.

En aquest sentit, cal treballar el posicionament del portal, creant contingut relacionat amb les ofertes nadalenques que pugui ajudar a escalar posicions al rànquing de Google. A més, convé revisar l’estoc i començar a pujar els articles que s’espera que tinguin més demanda.

Pel que fa a l’estoc, els comerciants no poden passar-se de la ratlla, perquè si s’implementa alguna limitació, es poden veure amb una gran quantitat de mercaderia al magatzem que tindrà difícil sortida. La idea és intentar aprofitar perquè els clients anticipin les seves compres, com més aviat millor. A causa de la incertesa sobre possibles nous confinaments i sobre l’evolució de l’economia, moltes persones no volen arriscar-se, a què els seus es quedin sense regals. Per això, les compres s’estan avançant més que mai.

Bones ofertes i facilitats pels clients 

Així doncs, tant al canal tradicional com als canals online, és fonamental dur a terme una campanya de comunicació -per exemple, a través de les xarxes socials-, adreçada als clients amb bones ofertes i donant totes les facilitats, perquè puguin anticipar les seves compres, reservar-les, fer encàrrecs… L’important és tractar de posar-ho fàcil als clients.

Pel que fa a les devolucions de productes, també és un moment en què cal ser comprensius i flexibles. Com més es faciliti al client i durant un període de temps més prolongat la possibilitat de fer un canvi de producte, més confiança els hi donarem, perquè continuïn fent les seves compres amb nosaltres. 

Una darrera qüestió que els emprenedors i empresaris hauran de tenir en compte és que en general, aquest Nadal gastarem menys diners. Normalment, són dates en què acostumen a tenir més despeses extres tant en regals com en roba per a les celebracions, menjar, beguda… Però, l’arribada de la pandèmia ha fet que els consumidors mirin molt més per la seva butxaca. Lògicament, tenint en compte que milers de persones continuen en ERTO, altres amb la seva feina penjant d’un fil, milers d’autònoms depenent econòmicament del cessament d’activitat, està clar que tot apunta que la despesa tendirà a reduir-se.

Els comerciants són conscients d’aquesta realitat i llançaran més ofertes en diferents gammes de productes. D’altra banda, segons estudis recents, fins a un 44% de la població està disposada a gastar més o menys el mateix que en anys anteriors, això sense cap mena de dubte, és una bona notícia per a tots aquells que estan al capdavant d’un petit negoci.

A Cobertis, a més, disposem de les millors assegurances per a la teva pime amb les cobertures més àmplies i a un preu molt competitiu. Informa’t amb nosaltres per obtenir-ne més detalls!

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *