La desconnexió digital, un repte pels autònoms durant les vacances

Blog > Empreses > La desconnexió digital, un repte pels autònoms durant les vacances

Gràcies a les noves tecnologies i a les solucions de connectivitat, els autònoms poden agafar-se uns dies de descans sense necessitat de desentendre’s completament del seu negoci. Ara bé, això que d’entrada pot semblar un avantatge, es pot girar en la seva contra; doncs, els impedeix desconnectar durant les seves vacances d’estiu.

Enguany, tenint en compte els devastadors efectes econòmics de la pandèmia de la COVID-19 en les empreses, especialment a les pimes, encara els resulta més complicat poder agafar-se uns dies de descans. De fet enguany, únicament un de cada quatre autònoms podrà anar-se’n de vacances.

A més, la majoria d’aquests professionals habitualment, s’agafen pocs dies per no deixar desatès el seu negoci massa temps. Així doncs, si treballes pel teu compte i finalment, pots fer un mínim de vacances aquest agost, et facilitem algunes recomanacions perquè no estiguis tota l’estona pendent del telèfon o dels correus de la feina i tinguis temps per gaudir amb la teva família, reprendre contactes amb amics, als quals fa temps que no veus degut al confinament, anar a la platja o a la muntanya, fer una escapada… És a dir, trencar amb la rutina del dia a dia. Vols aconseguir-ho? Pren nota dels següents consells: 

Trucs per evitar estar pendents de les pantalles a tota hora

Finalitza les tasques abans de vacances. En la mesura del possible, intenta deixar enllestides o programades les teves tasques habituals. Lògicament, en funció del que es dediqui la teva empresa això és més fàcil d’aconseguir. 

Aprofita per fer altres coses. Durant l’any sempre anem amb presses i no ens dóna temps a fer el que voldríem. Per això, val la pena que aprofitis l’estiu per fer aquelles petites coses que t’agraden, però que no pots dur a terme per manca de temps. Ens referim a llegir un llibre, veure sèries, passejar, fer esport, entre altres activitats.

Descansa ara que pots. Durant el període estival no hem de matinar, per tant és una bona ocasió per dormir més hores, per gaudir d’un son reparador i cuidar la nostra salut.

Baixa el ritme. No has de fitxar, ni tens reunions amb clients, ni has de complir dates de lliurament de treballs… Toca relaxar-se i canviar el ritme per poder desconnectar mentalment. Durant tot l’any sempre seguim uns horaris, unes rutines, sempre anem corrent cap aquí i cap allà… Però, precisament les vacances és el moment idoni per baixar revolucions i deixar de banda les presses.

Evita estar pendent del mòbil i el correu electrònic. Portar el telèfon a la bossa o la butxaca, moltes vegades implica estar rebent a cada moment trucades, missatges de WhatsApp o correus electrònics. No cal apartar-lo del tot durant les vacances, però sí limitar el seu ús a un horari en concret al dia. Per exemple, al final del dia, per revisar missatges i comprovar que tot va bé al nostre negoci. 

Recupera les teves rutines abans de la tornada. Un cop les vacances s’acosten a la seva fi, el millor és anar recuperant, de mica en mica, les rutines: anar-se’n a dormir abans, aixecar-se més d’hora al matí… D’aquesta manera, minimitzaràs la síndrome postvacacional i tornaràs a obrir el teu negoci amb les energies renovades. 

En definitiva, tots tenim dret a la desconnexió digital a l’estiu i a gaudir de moments feliços i agradables durant les vacances. Per això, sempre que puguis, evita estar pendent tota l’estona del telèfon i l’e-mail. És important que confiïs en el teu equip i aprenguis a delegar i a organitzar la feina sense necessitat d’estar contínuament a sobre.

A banda de saber coordinar bé els equips i distribuir la feina, ara més que mai és important que el teu negoci compti amb una bona assegurança multirisc per estar protegit davant de qualsevol contratemps. A Cobertis disposem de les pòlisses més adients per a la teva empresa, per garantir-te la millor protecció durant tot l’any. Informa’t amb nosaltres!

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *