La Llei de Benestar Animal i l’assegurança de Responsabilitat Civil per a gossos

Blog > Particulars > La Llei de Benestar Animal i l’assegurança de Responsabilitat Civil per a gossos

Són molts els dubtes que ens heu fet arribar aquests dies sobre la Llei del Benestar Animal i l’assegurança de responsabilitat civil per a gossos. Per això, avui volem aclarir-vos certs aspectes amb aquest article.

Antecedents

Dimecres 29 de març, es va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat la Llei 7/2023 de protecció dels drets i el benestar dels animals. Entre altres aspectes, que han de tenir com a objectiu regular la tinença i el tracte dels animals a tot el territori espanyol, aquesta Llei “obliga” els propietaris de gossos a tenir una assegurança de Responsabilitat Civil.

Per què posem “obliga” entre cometes? Perquè, encara que inicialment era el que establia la Llei, a dues setmanes d’entrar en vigor la norma (el 29 de setembre de 2023), el Govern no ha establert el reglament específic complementari per a la seva aplicació, per la qual cosa aquest apartat no entrarà a vigor encara.

Des del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 s’ha enviat una circular on s’explica que s’ajorna la contractació obligatòria de l’assegurança de responsabilitat civil fins que es pugui aprovar el reglament específic.

Tot i així, des de Cobertis recomanem la contractació d’aquesta assegurança. Des de tan sols 28€ a l’any, aporta tranquil·litat davant de les possibles accions del vostre gos i com aquestes poden afectar a tercers. A més, amb la seva contractació, una vegada entri en vigor la norma, no us haureu de preocupar, ja que complireu amb la Llei, evitant les multes i sancions que es puguin derivar del seu no compliment.

Cobertures:

  • Responsabilitat civil: És la cobertura principal i et protegeix en cas que el teu gos causi lesions a una persona o faci malbé la propietat d’algú. Cobreix les despeses mèdiques, les factures hospitalàries i els danys materials que puguin sorgir com a resultat d’un incident causat pel teu gos.
  • Despeses legals: Algunes pòlisses també inclouen la cobertura de les despeses legals associades a la defensa legal en cas d’una demanda relacionada amb les accions del teu gos. Això pot incloure honoraris d’advocats i altres costos legals.
  • Defensa legal: A més de les despeses legals, algunes pòlisses també cobreixen els costos de defensar-se en una demanda, com ara la representació legal i la preparació del teu cas.
  • Indemnització a tercers: pels danys i perjudicis que puguis ser legalment responsable de pagar la persona afectada per les accions del teu gos.
  • Danys a la propietat: En alguns casos, l’assegurança de responsabilitat civil per a gossos també cobreix danys a la propietat, com ara reparacions de vehicles danyats pel teu gos.

A Cobertis us ho posem fàcil, a través del nostre market, podeu contractar l’assegurança de RC per a gossos de forma ràpida i amb un dels millors preus del mercat. O si teniu dubtes, consulteu el vostre gestor personal.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *