La medicina estètica i les assegurances de salut

Blog > Particulars > La medicina estètica i les assegurances de salut

En termes generals, les intervencions quirúrgiques amb fins estètics no estan contemplades dins de les assegurances de salut privades, així com tampoc es contemplen a la sanitat pública.

Només hi ha un cas en què la medicina estètica pot quedar coberta en una assegurança de salut, i és si la intervenció té un caràcter reparador.

La principal diferència entre la cirurgia estètica i la reparadora (o reconstructiva) és que la primera té un caràcter voluntari per millorar l’aparença física o de forma. En canvi, la segona és una operació que es fa a una persona que té algun tipus de problema congènit o que ha patit malalties o accidents. Aquest tipus d’operació, a diferència de l’estètica, és necessària per al pacient.

En quins casos es pot necessitar cirurgia reconstructiva?

  • Com a conseqüència d’una malaltia. Una de les seqüeles més visibles del càncer de mama és l’extirpació dels pits. La reconstrucció mamària és un exemple d’aquest tipus de cirurgia, encara que també es pot fer en un altre tipus de malalties.
  • Com a conseqüència d’un accident. Els accidents de trànsit poden deixar moltes seqüeles físiques visibles que requereixen el suport de la cirurgia reconstructiva.
  • Anomalies congènites o malformacions. En el cas de nadons o menors, se sol aplicar aquest tipus de cirurgia en llavi leporí o fissura palatina, també les que es produeixen a les orelles, o reparació de fimosi.
  • Reassignació de gènere. Aquestes intervencions estan destinades a persones el sexe biològic de les quals difereix d’aquell que senten com a propi.

Com hem dit a l’inici, habitualment les pòlisses mèdiques no inclouen entre les seves garanties aquelles intervencions relacionades amb la cirurgia estètica, però sí que és possible que cobreixin les operacions de cirurgia reconstructiva, sempre que la malaltia hagi estat coberta per les garanties de la pòlissa.

Ara bé, algunes companyies d’assegurances ofereixen descomptes en intervencions de cirurgia plàstica estètica i proporcionen un accés fàcil a un quadre mèdic especialitzat.

Si voleu més informació sobre les assegurances de salut, no dubteu a contactar-nos! Fins a final d’any, podeu contractar-ne un fins al 20% de descompte.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *