L’assegurança col·lectiva de vida, un incentiu més enllà del salari 

Blog > Empreses > L’assegurança col·lectiva de vida, un incentiu més enllà del salari 

El capital humà és un dels béns més valuosos de les empreses, per això ha de cuidar-se i protegir-se. Cada vegada són més les empreses que busquen donar un valor extra als seus treballadors, amb incentius que van més enllà del salari.

Una manera d’aconseguir-ho són les retribucions en espècie com les assegurances col·lectives, que proporcionen un augment de beneficis a l’treballador per part de l’empresa i aconsegueixen que aquest se senti més protegit i valorat.

En concret, dins de les assegurances col·lectives més típiques a Espanya són les de salut, potser la més habitual, i la de vida. Això coincideix amb que, a més, són dues de les pòlisses que més s’han incrementat en l’últim any a causa de la pandèmia, i que per això cal destacar la seva importància. De fet, segons els estudis d’Unespa, el 2018 havien contractat una assegurança de vida 14.842.851 persones, mentre que el 2020 la xifra és de 15.097.705 assegurats, la qual cosa suposa un augment d’1,72%.

Assegurança de vida, ¿en què consisteix?

Encara que són moltes les empreses que ofereixen assegurances de salut als seus empleats, és important també ressaltar la gran importància de l’assegurança de vida, més impopular, especialment entre els treballadors més joves, però igual d’important.

Segons les dades facilitades per Unespa, en el seu estudi sobre “qui compra assegurança de vida a Espanya” fins ara el públic a què es dirigia principalment aquesta assegurança era adults amb càrregues familiars, ja que la contractació de la mateixa ajudaria a solucionar situacions complicades a la família, aportant la tranquil·litat necessària a l’assegurat. Però la resta de la població es mostra un tant reticent a la contractació d’aquest tipus d’assegurances pel desconeixement que hi ha al voltant d’aquest, que provoca rebuig i fa que es percebi com una cosa innecessària i mancada d’avantatges a nivell personal.

Per això, és important conèixer que l’assegurança de vida és un sinònim d’assegurar el futur dels familiars davant d’una situació irreversible. L’assegurat inverteix una quantitat de diners de manera periòdica que li proporcionarà uns beneficis en un futur.

D’aquesta manera, el prenedor obtindrà la rendibilitat dels seus diners, suplint els ingressos que no aconsegueixi per malaltia o invalidesa, o en cas de defunció cobrint les despeses ocasionades, buscant sempre la seguretat i la protecció econòmica requerida en cada cas.

Característiques de l’assegurança de vida col·lectiva:

Les assegurances col·lectives són més econòmiques per a l’empresa, pel fet que les primes de les pòlisses tenen un preu menor, per la contractació de diversos, en comparació amb la contractació individual que gestionaria el treballador. Per als treballadors les garanties són les mateixes que una assegurança de vida individual.

Per agilitzar la contractació d’aquestes assegurances, els assegurats han d’omplir un qüestionari relacionat amb la seva economia, salut i hàbits de vida. És fonamental la sinceritat en aquest qüestionari per poder avaluar els riscos i evitar problemes a l’hora de fer efectiva la cobertura, ja que en cas contrari es podria negar la indemnització, si es descobreix informació errònia. D’aquesta manera, els treballadors no tenen l’obligació de realitzar un examen mèdic.

Finalment, també s’estableix una edat de venciment per als assegurats. En la contractació de l’assegurança s’estipula que entre els 65 i 70 anys finalitza l’acord per als treballadors. Això és beneficiós, ja que l’edat ronda l’etapa de jubilació de manera que els empleats senten seguretat durant tot el seu període laboral.

En definitiva, si vols aconseguir aquests incentius per a la teva plantilla, Cobertis és la solució, de manera que no dubteu a contactar amb nosaltres per oferir-assessorament personalitzat sobre el tipus d’assegurances de vida col·lectiu més adequat per a la vostra empresa.

 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *