Les 10 cobertures més desconegudes de la teva assegurança de la llar 

Blog > Particulars > Les 10 cobertures més desconegudes de la teva assegurança de la llar 

Malgrat que a Espanya, tres quartes parts de les famílies asseguren el seu habitatge, segons dades del portal Estamos Seguros, encara hi ha moltes persones que desconeixen totes les cobertures que els ofereix la seva pòlissa de la llar. És a dir, les més típiques, com les de Responsabilitat Civil, incendis, danys per aigua o danys elèctrics a la llar són conegudes per la majoria. Però, en canvi hi ha tota una sèrie de situacions que també estan cobertes, però que no ho sabem i, a conseqüència d’això, desaprofitem la possibilitat d’exigir determinades assistències a les asseguradores 

Precisament, en la majoria de casos, els motius pels quals no aprofitem les condicions de les nostres pòlisses estan relacionades amb què no acostumem a llegir els contractes ni la seva lletra petita o també, pot ocorre que se’ns oblidi allò que queda inclòs o no al condicionat. En aquest sentit, tornem a insistir en la importància de la figura del corredor. Com a professional expert i independent, sempre ens informarà i aclarirà les característiques del nostre contracte. 

Servei de bricolatge, robatoris al carrer, assistència informàtica… Algunes de les que menys coneixem   

En aquesta ocasió, volem aprofitar per destacar aquelles cobertures que fàcilment se’ns poden passar per alt:  

Accidents personals. Dins de la nostra pòlissa tenim l’opció d’incloure una clàusula d’accidents personals domèstics, que ens mantindran protegits si patim una caiguda dins de l’habitatge, ensopeguem a la banyera, ens tallem amb un ganivet… Tant de bo no ens succeeixin aquests contratemps, però aquesta cobertura acostuma a ser de gran ajuda davant de qualsevol accident casolà i, lamentablement, ocorren amb més freqüència del desitjable. 

Atracaments al carrer. Si es produeixen robatoris amb violència i intimidació, les assegurances de la llar tornen els diners fins a un límit i també objectes de valor, com rellotges. Algunes pòlisses cobreixen les despeses derivades del tràmit de documents. De vegades, també s’inclou el furt, llevat que aquest s’hagi produït en un caixer, ja que en aquest supòsit, caldria que es fes càrrec l’assegurança de la targeta bancària. 

Servei de bricolatge o manetes. Aquesta cobertura sol tenir un límit d’hores de mà d’obra per a petites reparacions o tasques de manteniment de la llar. Dins d’aquest apartat, també es pot oferir la reparació d’electrodomèstics en un paquet que contempla el desplaçament, el temps de treball i les peces de recanvi. 

Béns refrigerats. Es cobreixen els danys que pateixin els aliments que tinguem a la nevera o congelador de l’habitatge per una pujada o baixada accidental de la temperatura de la nevera o congelador; avaria de la nevera, congelador o les instal·lacions elèctriques de l’habitatge; fuites o vessaments imprevisibles del refrigerant del congelador o frigorífic; i talls de subministrament de llum durant més de sis hores seguides. 

Assistència informàtica. Avui dia, aquest servei majoritàriament està garantit a bona part de les assegurances de la llar. S’inclouen tasques com la recuperació de dades de l’ordinador, la configuració de sistemes informàtics, la realització de còpies de seguretat, la formatació de l’ordinador o la instal·lació de programes de control parental. 

Protecció davant la violència digital a menors. Com sabem, la intimitat dels menors pot estar en risc davant la irrupció de les noves tecnologies. Per això, moltes pòlisses es fan càrrec de l’esborrat de l’empremta digital, en cas de voler eliminar la informació que es té a la xarxa per danys econòmics o psicològics. Una cobertura que permet tant el rastreig com la supressió de dades. 

Reparació del mòbil. No és la cobertura més freqüent, però, algunes pòlisses inclouen la reparació de la pantalla del telèfon mòbil. A més, hi ha assegurances que s’encarreguen de protegir el terminal en cas de robatori, garantint la localització del mateix i fins i tot el seu bloqueig. 

Despeses sanitàries a l’estranger. Les modalitats més completes d’aquestes assegurances possibiliten l’assistència en viatges. En aquest sentit, s’inclouen les despeses per malaltia o accident a l’estranger, així com l’enviament de medicaments o els costos de localització i salvament en cas de ser necessari. 

Animals de companyia. Aquesta cobertura ofereix protecció a les mascotes (generalment, gossos i gats) que viuen amb nosaltres. A més, dins de la nostra assegurança s’ofereix la protecció per Responsabilitat Civil. Això vol dir que la nostra asseguradora ens protegirà davant els danys que l’animal pugui causar a terceres persones. Per exemple, si el nostre amic de quatre potes es cola a la propietat del nostre veí, trenca alguna cosa o produeix algun desperfecte, la nostra pòlissa s’encarregarà de reparar qualsevol dany. 

Desinfecció de plagues. Poca gent sap que les pòlisses de la llar cobreixen el tractament de plagues. No obstant això, aquesta garantia no la contemplen totes les assegurances i està limitada a dues o tres intervencions a l’any. A les comunitats de veïns, algunes inclouen dues visites a l’any, de forma preventiva, per inspeccionar les zones comunes de l’edifici i descartar la presència d’insectes. 

En definitiva, la vostra assegurança de la llar us ofereix tota una sèrie de garanties molt àmplies per garantir la vostra seguretat i la de la vostra família. En cas de dubtes sobre la pòlissa que més us convé, a Cobertis estem a la vostra disposició per informar-vos i assessorar-vos sobre el producte que realment necessiteu.  

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *