Les tres cobertures bàsiques per afrontar accidents greus en una empresa

Blog > Empreses > Les tres cobertures bàsiques per afrontar accidents greus en una empresa

El 15 de gener, fa poc més d’un mes, es va produir una forta explosió al polígon petroquímic sud, a La Canonja (Tarragona) que es va saldar amb tres morts i diversos ferits. Davant aquest greu accident, es va investigar IQOXE, l’empresa d’Indústries Químiques de l’Òxid d’Etilè encarregada de gestionar la planta.

Entre els molts interrogants que es van posar sobre la taula, sobre la seguretat del recinte, els protocols d’avís amb sirenes que no van sonar a temps… També hi havia el dubte sobre si tenien les assegurances adients. Tot apunta que sí que tenien pòlisses, però amb primes i cobertures molt baixes.

Inevitablement, els accidents a la indústria succeeixen i precisament no són econòmics. Segons dades d’Unespa, els incidents greus ocasionen uns 3.000 milions d’euros en pèrdues cada any, que són absorbits precisament per les asseguradores, garantint així la continuïtat de l’activitat de l’empresa. 

Assegurances imprescindibles per a tota companyia 

Però, quines assegurances són fonamentals per estar coberts davant de qualsevol contratemps? Actualment, al mercat existeixen moltes pòlisses perquè la teva empresa estigui protegida davant d’una àmplia gamma de sinistres. Ara bé, hi ha tres assegurances que sí o sí tota companyia o indústria ha de tenir contractades, independentment del sector al qual es dediqui: 

  • Assegurança de Responsabilitat Civil (RC). Aquesta cobertura protegeix a la nostra empresa davant els danys a tercers ocasionats -tant a clients com a empleats-, en el desenvolupament de la nostra activitat empresarial o comercial. És totalment recomanable contractar-la.
  • Assegurança de danys. Encara que, normalment, es contractin pòlisses multirisc (cobreixen conjuntament danys i responsabilitat civil, a més d’altres garanties) és fonamental comptar amb aquesta assegurança. Incendi, robatori, danys per aigua… Són cobertures que necessitarem per cobrir els sinistres que es puguin produir i que danyin les nostres instal·lacions o les nostres mercaderies.
  • Assegurança d’accidents col·lectius. Els convenis col·lectius de la majoria de les empreses els obliguen a protegir els seus empleats davant accidents. Per això, comptar amb una assegurança d’aquestes característiques, a més de garantir-te un plus de tranquil·litat i seguretat, fa que compleixis amb la legislació vigent. Et recomanem que t’assessori un corredor en la contractació d’aquest tipus de pòlissa, ja que els convenis s’actualitzen (en capitals i/o cobertures) i cal comptar amb una clàusula especial que estableixi que els capitals s’actualitzen automàticament per complir, en tot moment, amb l’estipulat en el conveni.

Com hem comentat, a banda d’aquestes assegurances indispensables, també pots ampliar la protecció de la teva corporació amb altres pòlisses de gran utilitat. Com per exemple: la de Responsabilitat Civil de Consellers i Directius (D&O), que protegeix el teu patrimoni personal com a director o responsable d’una empresa davant de reclamacions o demandes de tercers; l’assegurança de crèdit, l’assegurança col·lectiva de salut, de ciberriscos, entre d’altres.

En definitiva, disposar de les assegurances adients és totalment necessari per garantir el bon funcionament de la teva companyia. A Cobertis, t’ajudem a escollir les pòlisses a mida de la teva empresa per assegurar-nos que els riscos en què incorri siguin els mínims. Informa’t amb nosaltres!

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *