Les vacances, un bon moment per a la desconnexió digital

Blog > Particulars > Les vacances, un bon moment per a la desconnexió digital

Actualment, ens passem gairebé les 24 h del dia connectats. Al nostre mòbil consultem constantment, Instagram, Facebook, Twitter o altres xarxes socials; enviem missatges per Whatsapp; busquem una adreça a Google maps; mirem quin temps farà… És a dir, utilitzem el nostre smartphone gairebé per a tot. Ara bé, som capaços de desconnectar d’ell durant les vacances?

Consells per viure un estiu menys tecnològic

Les vacances són un parèntesi que cal aprofitar per descobrir nous països, cultures, fer excursions, activitats a l’aire lliure, anar a un concert, retrobar-se amb amics… En definitiva, per trencar amb la nostra rutina diària. Així doncs, són una ocasió perfecta per aixecar el cap de les pantalles i viure la vida en directe. 

No obstant això, és cert que estem massa acostumats a consultar quelcom al mòbil i no sempre és fàcil treure’s aquest hàbit. Per això, et donem algunes recomanacions, perquè el deixis una mica de banda, especialment durant aquests dies estiuencs:

  • Un canvi d’hàbits. T’has parat a pensar quantes vegades al dia desbloqueges el teu mòbil? Revisar constantment l’email i sobretot, les xarxes és una cosa que fem sense adonar-nos, però afortunadament són hàbits fàcils de corregir. Per exemple, pots començar per utilitzar un despertador de tota la vida, en lloc del teu telèfon. D’aquesta manera, no començaràs el dia enganxat al teu smartphone i a més, a la nit evitaràs la temptació d’agafar-lo. Així al no mirar la pantalla, just abans d’anar-te’n a dormir, segur que descansaràs més i millor.
  • Gaudeix del teu temps lliure. Durant les vacances, aprofita per gaudir del teu temps lliure i de la bona companyia. Evita estar pendent de trucades, correus electrònics o xarxes. Si surts a dinar o sopar amb uns amics o familiars, només preocupa’t de passar-t’ho bé. Al final del dia, ja donaràs una ullada al mòbil per revisar missatges o trucades. Al principi, potser et costa una mica acostumar-te, però només és qüestió de temps.
  • Dedica’t més temps a tu i als teus. Aquest estiu intenta trobar temps per relaxar-te i desconnectar. Aprofita per esmorzar tranquil·lament amb la família; per llegir aquell llibre que mai tens temps; per practicar una mica d’exercici o simplement, per escoltar una mica de música. Realitzar aquest tipus d’activitats t’ajudarà a no estar pendent, a tota hora del teu mòbil.
  • Surt més de casa. Bon clima i temps lliure són la combinació perfecta perquè surtis més fora. Aprofita per anar a la platja, a la muntanya, fer excursions, passejades… En una paraula, agafa una mica d’aire fresc… Per aconseguir-ho, també és clau que deixis les pantalles de banda i aprofitis per entrar en contacte amb l’entorn i la natura.

Així doncs, si vols gaudir del teu estiu amb la intensitat que es mereix; no estiguis tota l’estona pendent de les pantalles. D’aquesta  manera, podràs desconnectar realment i quan et reincorporis a la feina, ho faràs amb les energies totalment renovades!

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *