Objectiu 2022: Cuidar dels teus treballadors

Blog > Empreses > Objectiu 2022: Cuidar dels teus treballadors

Amb l’arribada de la pandèmia, la cura als nostres treballadors s’ha tornat imprescindible, ja que hem de protegir els espais de treball garantint la seguretat, però més enllà d’aquestes mesures, hem de tenir en compte la importància d’una altra sèrie de factors que influeixen els nostres empleats i que també hem d’atendre.

Un dels més importants és tenir cura de l’ambient laboral, que juga un paper fonamental en la vida de les persones i també en la vida de les empreses, ja que la feina és el lloc on més temps passem i els nostres companys es converteixen en les persones amb qui més relació tenim en el dia a dia.

Per tot això, cada cop més empreses veuen la importància de cuidar els seus treballadors com a objectiu principal. Aquesta cura passa per molts aspectes, no només que se senti valorat a nivell salarial, sinó que cal tenir en compte altres factors com l’espai de treball, els beneficis socials o l’ambient laboral, que cada vegada adquireix més importància.

De fet, segons la Universitat de Harvard, al voltant del 80% d’empreses amb més de 200 treballadors compta amb programes per afavorir el benestar dels empleats. Però no només podem deixar-ho en mans de les grans empreses, sinó que les pimes també han d’impulsar la cura dels seus treballadors com a eix central dins dels seus objectius del 2022, per això podem dur a terme els consells següents:

Promoció de la salut mental. Segons una enquesta de Deloitte sobre l’impacte de l’estrès laboral als empleats, el 91% dels enquestats pateixen estrès i aproximadament el 71% sent que la seva empresa no fa prou per prevenir-lo. Aquest tipus de problemàtiques poden crear una bretxa entre els treballadors i l’empresa, fins i tot arribant a perdre un empleat valuós per aquesta malaltia. Per això, és important brindar determinades eines com ara mesurar la càrrega de treball, avaluacions contínues en què el treballador exposi com se sent al seu lloc i si la càrrega de treball és adequada o establir objectius realitzables per tal d’evitar-ho.

Promoció de la salut física. Els llocs de treball solen ser estàtics, per això s’incrementen les males postures a mesura que va transcorrent el dia, per tant, és important que des de les empreses es promoguin espais on els empleats puguin aixecar-se, estirar, o fins i tot fer alguna activitat física. A empreses com Google o Lego els treballadors no només poden canviar de sala per treballar, sinó que disposen de gimnasos dins de les instal·lacions o màquines de caminar amb espai per als portàtils per tal que puguin treballar mentre caminen. Aquesta moda americana la podem posar en pràctica gràcies a promocions que realitzen, per exemple, múltiples aplicacions amb descomptes exclusius per a gimnasos o incloent-hi una hora d’alguna activitat física abans o després de la jornada laboral.

El teletreball. Gràcies a aquesta modalitat, impulsada amb la pandèmia i gràcies a la digitalització, podem fer que els nostres treballadors tinguin menys estrès a l’hora de conciliar la vida personal i laboral.

Impulsar el bon ambient de feina. Una de les causes més grans d’estrès laboral és a causa de l’ambient de treball, el qual pot complicar molt el dia a dia de tots els empleats, per això, és important impulsar valors com el treball en equip, el descans i evitar els comentaris negatius i tòxics per tal dassolir una bona harmonia. Altres eines per aconseguir-ho són els focus group, on poder debatre determinats temes i fomentar la col·laboració entre tots els companys, o activitats conjuntes on s’estableixin llaços d’unió per tal d’eliminar picabaralles.

Conciliació. Com s’esmentava anteriorment, haver de fer equilibris entre la vida personal i la laboral és una de les principals causes d’estrès de milers de treballadors, especialment en el cas d’haver de tenir cura de persones grans o nens. Per això, impulsar mesures a favor de la conciliació afavoreix que els nostres treballadors se sentin més cuidats i puguin arribar a tots els seus objectius sense frustrar-se o amb problemes més grans.

Flexibilitat laboral. Avui dia és imprescindible, especialment entre empleats que tenen persones a càrrec seu. És un dels punts que més valoren els treballadors, ja que en cas de perdre el mitjà de transport o patir qualsevol altercat podran ajustar el seu horari per complir els seus objectius laborals.

L’espai de treball. Es recull a Prevenció de Riscos Laborals i és imprescindible a l’hora de cuidar els nostres empleats, ja que hem de donar-los un espai degudament condicionat perquè puguin desenvolupar el més còmodament possible la seva feina. En el cas de les oficines passa per taules amb prou espai, cadires còmodes o ordinadors degudament condicionats, però en el cas de magatzems i indústries passa per dotar-los d’eines segures perquè desenvolupin la seva activitat.

Assegurances col·lectives. Una altra de les maneres de tenir cura dels nostres treballadors és protegir-los davant de qualsevol eventualitat que els pugui ocórrer, des d’una malaltia, fins a una incapacitat permanent o fins i tot la mort. Per aquesta raó, és important comptar amb assegurances de salut i vida col·lectives que els ajudi en cas que es posin malalts.

A Cobertis coneixem la importància de protegir els nostres empleats i impulsem la cura de tots els nostres treballadors i col·laboradors, per la qual cosa, si els vols protegir, el millor és preguntar a un professional que t’assessori i acompanyi. Estem a la teva disposició per trobar les millors solucions per tenir-ne cura.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *