Per què escollir una assegurança de vida-estalvi?

Blog > Particulars > Per què escollir una assegurança de vida-estalvi?

A l’hora de contractar un producte d’estalvi, en primer lloc, cal valorar la teva situació personal i familiar, per posteriorment, poder escollir la solució asseguradora que millor s’adapta a les teves necessitats. En aquest sentit, si estàs pensant a estalviar de cara a la teva jubilació, una de les eines més eficaces per aconseguir-ho és l’assegurança de vida-estalvi. Però, en què consisteixen aquestes pòlisses? Per què cada vegada més gent es decanta per elles?

Doncs, potser perquè un dels seus atributs és la garantia de rendibilitat. Això vol dir que l’asseguradora i tu, com a client, establiu un entorn d’estalvi a llarg termini, durant el qual, la companyia garanteix un rendiment anual mínim per l’aportat. L’assegurança de vida-estalvi és, per tant, un producte dissenyat per a gent que no vol emportar-se sorpreses de mal gust. També, és ideal per a persones que no volen estar pendents de les pujades i baixades a la Borsa amb la crisi de la Covid-19, ni de la prima de risc o dels vaivens dels mercats…

Però, centrant-nos en les característiques pròpies de l’assegurança de vida-estalvi es pot afirmar que reuneix els avantatges de les assegurances de vida-risc i dels plans d’estalvi. Podràs realitzar aportacions amb freqüència definides o, bé, quan et vagi millor. Un altre aspecte positiu és que són productes que ofereixen una seguretat en tot moment, ja que el capital es pot recuperar de forma parcial o total i en cas de produir-se el traspàs de l’assegurat es cobra el capital assegurat i l’estalvi aportat. 

A més, el capital d’aquests productes està garantit pel Consorci de Compensació d’Assegurances. Per tot plegat, es tracta d’un producte de baix risc i amb una gran liquiditat que, a més, compta amb importants avantatges fiscals, atès que no es tributa per la rendibilitat que s’obté, excepte quan es rescata.

PIAS, PPA o SIALP, les diferents modalitats d’una assegurança de vida-estalvi

Quant a l’estalvi acumulat, cal dir que es pot recuperar d’una vegada en forma de capital, o en forma de pagaments periòdics en forma de renda vitalícia mentre el beneficiari de l’assegurança segueix viu. Si et decantes per la segona opció, el millor és que triïs la modalitat del Pla Individual d’Estalvi Sistemàtic (PIAS), una eina d’estalvi a futur que compta amb un límit d’aportació anual de 8.000 euros i un màxim de 240.000 euros al llarg de tota la vida del producte. L’objectiu del PIAS és acabar cobrant una renda vitalícia que pot servir, per exemple, per complementar la pensió pública de jubilació.

Ara bé, a banda del PIAS, a l’hora de triar la teva assegurança de vida-estalvi, també existeixen altres modalitats al mercat. Alguns exemples d’aquest tipus de productes són: els Plans de Previsió Assegurat (PPA), que tenen com a finalitat contribuir amb una pensió el dia de demà i garantint el capital aconseguit amb absoluta seguretat, amb una rendibilitat estable i un bon tractament fiscal, doncs, permet deduir part de les aportacions realitzades al pla; les assegurances individuals d’estalvi a llarg termini (SIALP), similars en avantatges fiscals als PIAS, però no cal percebre’ls en forma de renda per gaudir-ne, entre d’altres.

Quines són les seves principals cobertures?

Per conèixer-les, farem una comparació amb les cobertures de l’assegurança de vida clàssica, la de vida-risc. Aquesta cobreix principalment la mort o invalidesa de la persona que està assegurada. Hi ha diferents límits, garanties extra i cobertures per determinades incidències i el seu principal objectiu és garantir un capital a la família, designats com a beneficiaris a la pòlissa.

En canvi, la finalitat de l’assegurança de vida-estalvi –per exemple, a través dels PIAS- és la de generar un estalvi que es materialitzi en una renda vitalícia amb les aportacions que es realitzen al llarg del temps.

Ara bé, perquè hi hagi cobertura de supervivència, prenedor, assegurat i beneficiari han de ser la mateixa persona. En cas contrari, és possible incloure una assegurança de vida-risc per destinar el capital assegurat a altres beneficiaris. 

En darrer lloc, com ja hem anat comentant, compten amb importants avantatges fiscals. El principal es troba en el moment de cobrar les prestacions. Les assegurances de vida tributen només pels interessos que els diners de la persona que ha contractat aquesta pòlissa genera pel producte.

Per tot plegat, cada vegada més persones opten per una assegurança de vida-estalvi. Segons dades d’ICEA, que s’encarrega del servei d’estadístiques i estudis del sector assegurador, cada vegada més espanyols trien aquest tipus de pòlissa. L’estalvi gestionat va aconseguir al tancament de l’exercici 2019 els 194.685 milions d’euros, fet que suposa un creixement del 3,3%, enfront del creixement del 2,6% de 2018.

Cobertis disposem d’una àmplia gamma de productes d’estalvi a mida de les teves necessitats. Si tens dubtes sobre aquest tipus d’assegurances, posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem en tot el que calgui. 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *