Plans de Pensions: convé recollir veles

Blog > Particulars > Plans de Pensions: convé recollir veles

En altres ocasions us hem parlat dels beneficis de contractar un pla de pensions. Un producte d’estalvi que ens ha de permetre tenir certa tranquil·litat econòmica en el moment de la jubilació.

A dia d’avui ens trobem amb un tipus d’interès alt i un panorama a nivell sòcio-polític convuls.

Per als qui tenim la sort de poder tenir un Pla de Pensions formalitzat, recomanem, hagi anat com hagi anat el seu Pla de Pensions actual, que s’opti per la mobilització a un Pla Refugi. Des de Cobertis, recomanem traspassar els drets consolidats que tinguem en un PPI (Pla de Pensions Individual) ja formalitzat, a un PPA (Pla de Pensions Assegurat), el pla més conservador que hi ha el mercat.

Us preguntarem el per què, oi?

Els PPA tenen una xarxa de seguretat, que independentment dels sotracs que pugui tenir la economia, el nostre Pla Refugi no es veurà afectat-i cada any es donarà el tipus que marqui l’asseguradora- (en aquest cas actualment estem parlant d’un raonable 3% garantit al primer any).

La compra feta de les participacions d’un PPA (compra automàtica que es fa al traspassar un PPI d’una altre entitat gestora), més que probablement, d’aquí tres o quatre trimestres començaran a revaloritzar-se, perquè es preveu que els tipus comencin a baixar. Per tant, els estalviadors que tinguin formalitzat un PPA tindran un valor de mercat superior al tipus garantit en el PPA.

En el cas que la situació en general es normalitzi més endavant, i tot plegat no estigui tant inflamat, sempre hi haurà la opció de tornar a traspassar al PPA a altres Plans més dinàmics (PPI)… caldrà analitzar llavors la conveniència o no de fer-ho. En aquest aspecte, cal dir que es poden fer tants traspassos com es vulgui sense cap tipus de penalització per fer-los.

Així doncs, si teniu un Pla de Pensions Individual contractat, des d’ara fins a finals d’any, és el moment de fer un pensament.

A Cobertis tenim un departament especialitzat en productes asseguradors d’estalvi des del que us podem assessorar i fer el seguiment. Tant si ja en teniu de contractats com si no, estem a la vostra disposició per a qualsevol dubte.

 

Lluís Pons

Gestor Personal de Cobertis

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *