Principals diferències entre l’assegurança de vida i la de decessos 

Blog > Particulars > Principals diferències entre l’assegurança de vida i la de decessos 

La protecció dels nostres éssers estimats és un dels principals objectius de les assegurances de vida i decessos. Però, encara que de vegades puguem pensar que són similars, i que amb un ja en tenim prou, la veritat és que hi ha algunes diferències entre totes dues.

L’assegurança de vida ofereix protecció financera als beneficiaris del titular en cas de defunció o d’incapacitat. En el moment de contractar-lo, s’estableix el nivell de cobertura que pot abastar la mort, la invalidesa o les malalties greus, juntament amb la suma assegurada per a cada tipus de risc.

Per part seva, una assegurança de decessos també proporciona suport als familiars després de la mort de l’assegurat, però està especialment pensada per cobrir les despeses funeràries i facilitar les gestions necessàries després del decés.

Quines diferències hi ha entre les dues?

  • L’assegurança de decessos garanteix la cobertura econòmica i els serveis relacionats amb la mort del prenedor.
  • En canvi, l’assegurança de vida garanteix l’estabilitat econòmica no només en cas de mort, sinó que també hi ha la possibilitat d’ampliar la cobertura incloent-hi riscos com la invalidesa absoluta o permanent o malalties greus com el càncer.
  • L’assegurança de decessos se centra en allò relacionat amb el sepeli per mort de l’assegurat i és l’asseguradora qui defineix les quanties que cal assegurar.
  • A l’assegurança de vida, és l’assegurat qui estableix l’import a assegurar.

Dit això, i com que les dues assegurances estan vinculades a la mort de l’assegurat, davant del dubte de si una opció és millor que l’altra, us podem dir que totes dues són complementàries.

En resum, l’assegurança de vida assegura l’estabilitat financera dels familiars de l’assegurat després de la mort o en casos de malaltia greu o invalidesa, i la de decessos cobreix les despeses de l’enterrament de l’assegurat, alliberant els familiars de preocupacions financeres i gestions .

El que tenim clar és que tots dos ofereixen protecció, tranquil·litat i garanteixen el benestar dels vostres éssers estimats en el futur.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *