Protegeix la teva empresa davant d’atacs informàtics amb una assegurança de ciberriscos

Blog > Empreses > Protegeix la teva empresa davant d’atacs informàtics amb una assegurança de ciberriscos

Durant el confinament, la gran majoria d’empreses amb capacitat per poder treballar en remot van oferir als seus empleats la possibilitat de teletreballar. Com sabem, durant aquest període es van incrementar notablement els ciberatacs. Principalment, perquè els treballadors utilitzaven els seus ordinadors personals per accedir a programes sense connectar-se a través de xarxes segures; utilitzaven contrasenyes poc fiables; es descarregaven diversos arxius diversos; obrien e-mails fraudulents amb suposades informacions sobre la COVID-19; i un llarg etcètera.

Però, què ocorre ara que gran part dels treballadors han tornat presencialment a l’oficina? Doncs, que els riscos cibernètics ressorgeixen i amb força. Segons l’INCIBE (Institut Nacional de Ciberseguretat d’Espanya), el nostre país és el tercer del món on les empreses pateixen més atacs informàtics, i segons fonts oficials, cada any s’incrementen en un 200%. Qualsevol empresa, no importa la seva mida o activitat, és vulnerable de patir atacs cibernètics tant interns com externs. Per tant, cal que les companyies estiguin preparades, perquè la repercussió de l’incident al negoci sigui mínima.

A banda de promoure bones pràctiques i tècniques de prevenció entre els treballadors, comptar amb una assegurança de ciberriscos pot esdevenir clau per a qualsevol companyia per prevenir, detectar a temps i minimitzar les conseqüències d’aquest tipus d’incidents.

Les pòlisses ciber, imprescindibles en grans, mitjanes i petites empreses

Avui dia les grans i mitjanes empreses són conscients que, per combatre eficaçment els riscos cibernètics, és necessari combinar les mesures de prevenció amb les de recuperació. Aquestes últimes serveixen com a resposta quan l’incident no ha pogut ser rebutjat. Però, què passa amb les pimes? Doncs, que acostumen a ser més vulnerables per la seva manca de mesures de prevenció i, a més, quan es produeix un incident d’aquest tipus, pot arribar a perjudicar-les tant que acabin tancant. En aquest punt és on la ciberassegurança pot jugar un paper fonamental.

Com sabem totes les empreses compten amb una assegurança de responsabilitat civil i/o de danys per protegir el seu patrimoni davant un sinistre relacionat, per exemple, amb un incendi, errors en el disseny d’un producte… Ara bé, poques disposen d’una assegurança contra les conseqüències d’un ciberatac. Ens referim a les relacionades amb la  interrupció del negoci per bloqueig de sistemes, segrest o publicació de dades confidencials, entre altres.

Ara bé, si l’empresa disposa d’aquestes pòlisses, podran estar més tranquils, perquè donen cobertura en cas de sinistre des del primer moment, posant a disposició de la companyia assegurada un servei d’experts informàtics especialitzats per intentar solucionar l’incident: accedint als sistemes, recuperant les dades i eliminant el programari maliciós. En cas d’infecció per ransomware, és a dir, per segrest d’informació exigint un rescat econòmic per al seu alliberament, també es poden fer càrrec del pagament del rescat.

D’altra banda, segons les condicions de la pòlissa contractada, cobriran la responsabilitat civil per danys produïts a tercers (clients, proveïdors) a conseqüència d’un atac als sistemes informàtics de l’assegurat. Així com la pèrdua d’ingressos derivada de la interrupció de l’activitat després d’un ciberatac que hagi inutilitzat temporalment els sistemes informàtics de l’empresa, impedint el normal desenvolupament de la seva activitat.

En molts casos, a més, aquestes pòlisses no només atorguen cobertures enfront d’atacs informàtics provinents de l’exterior (és a dir, accés malintencionat a sistemes informàtics o dades per part d’un tercer), sinó també davant de situacions com fugida, publicació o destrucció de dades derivades d’un error (informàtic o humà), o fins i tot, les causades per un empleat deslleial.

Un altre aspecte a destacar és que aquestes assegurances acostumen a incloure cobertures en matèria de protecció de dades. No només per mitigar els danys a tercers després d’una bretxa de seguretat, sinó també per protegir el patrimoni del negoci enfront de sancions derivades d’un possible incompliment d’aquesta normativa.

En definitiva, comptar amb una assegurança de ciberriscos es converteix en una eina molt necessària per a la gestió empresarial d’aquests incidents, que afecten per igual a autònoms, pimes i grans empreses. A Cobertis, disposem de les pòlisses més completes i actualitzades per afrontar aquests contratemps. En cas de dubtes o voler ampliar informació, poseu-vos en contacte amb nosaltres i us informarem!

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *