Què costa un enterrament?

Blog > Particulars > Què costa un enterrament?

Una de les inquietuds amb què més ens trobem quan parlem de l’assegurança de decessos, és si realment surt a compte la seva contractació per fer front a les despeses de sepeli, cosa que, sens dubte, recomanem des de Cobertis.

En primer lloc, com ja us hem explicat en alguna ocasió, aclarir que l’assegurança de decessos no només cobreix les despeses de sepeli, sinó que inclou altres cobertures com l’assistència als tràmits, ajuda psicològica, testament notarial online…

Però tornant a la part econòmica de l’assegurança, volem posar èmfasi en el cost mig d’un funeral. El preu d’un enterrament a Espanya oscil·la entre els 6.000 i els 9.000€; encara que hi ha diferents factors que poden fer disminuir o elevar el cost, com ara la zona geogràfica, el tipus de sepultura o si es tracta d’un sepeli religiós o civil.

Per exemple, segons l’estudi “Qui paga més per la mort a Espanya?”, elaborat per UNESPA, les províncies on és més car el sepeli són Girona, Madrid i Barcelona, mentre que les que són més econòmiques són Zamora, Santa Cruz de Tenerife i Palència.

Quins imports cal tenir en compte per calcular els costos d’un servei funerari bàsic?

  • Fèretre
  • Tractament higiènic, estètic i sanitari del difunt
  • Sala de tanatori i/o vetlla
  • Trasllat
  • Servei de comiat
  • Cost del cementiri o de la incineració
  • Tramitació dels documents de defunció.

A aquests, haurem de sumar les despeses complementàries en cas que la família així ho desitgi (serveis musicals, decoració floral, etc.).

Si no es disposa d’una assegurança de decessos, serà la família del difunt qui haurà d’afrontar les despeses de sepeli, cosa que pot suposar un altibaix a l’economia familiar.

Amb la contractació d’aquesta assegurança, a més d’assegurar-vos tenir coberta la part econòmica, us assegurarà poder viure aquest moment tan delicat amb certa tranquil·litat, ja que evitareu haver d’encarregar-vos dels tràmits que implica el funeral. Cosa que, sens dubte, des de Cobertis creiem que té un gran valor en moments tan complicats.

Si voleu més informació sobre aquesta assegurança, poseu-vos en contacte amb nosaltres i us assessorarem perquè, arribat el moment, no us hagueu de preocupar de res.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *