Viatges amb la teva mascota aquest estiu? Protegeix-la com es mereix 

Blog > Particulars > Viatges amb la teva mascota aquest estiu? Protegeix-la com es mereix 

A Espanya hi ha gairebé quatre milions i mig de llars amb un gos i més de sis milions de persones viatgen, almenys un cop a l’any amb mascotes. Ets un d’ells? No vols separar-te del teu amic pelut aquestes vacances? Doncs, et facilitem tota una sèrie de consells perquè puguis planificar el teu viatge amb ells amb totes les garanties de seguretat i no hagis de prescindir de la seva companyia. 

Sens dubte, els animals domèstics s’han convertit en un membre més de la família. Gaudim de moments divertits i entranyables amb ells. Per tant, segurament, se’t fa difícil viure un estiu sense ells. Ara bé, abans de pujar-lo al teu cotxe, al tren o l’avió; val la pena que tinguis en compte tota una sèrie de qüestions, perquè tot vagi sobre rodes. Pren nota: 

Escull un destí ‘pet-friendly’ 

Abans de res, informa’t sobre si el teu destí és amigable per a les teves mascotes. És a dir, si hi ha platges, parcs o restaurants que els admeten. Tot i que les lleis espanyoles prohibeixen de manera generalitzada la presència de gossos a les platges, hi ha arenals específics on sí que es permet. A més, en els últims anys, fins i tot molts museus els accepten. L’important és informar-se molt bé dels llocs on admeten gossos i de l’existència d’espais, serveis i establiments adequats a les seves necessitats. A l’hora de fer activitats a l’aire lliure amb els teus fidels companys, és important que prenguis les mesures oportunes per evitar que pateixin cops de calor. Per això, és important que vigilis que s’hidraten adequadament i evitis sortir al carrer en les hores centrals del dia.  

Busca un allotjament que admeti mascotes  

Des de fa uns anys, és molt més senzill trobar un hotel, casa rural o càmping, en el qual, et pots allotjar amb el teu animal de companyia sense problemes. Abans pràcticament era una missió impossible. Però, des de fa un temps, cada vegada hi ha més allotjaments, ‘dog friendly’. Això si, abans de fer la reserva, és del tot recomanable que t’informis de les normes de l’allotjament. Com per exemple, si les mascotes es poden moure lliurement per les zones comunes o si la seva presència implica haver de pagar un suplement, entre altres qüestions. 

Garantir la comoditat en el viatge 

Des de fa bastants anys, els gossos i gats poden viatjar en qualsevol mitjà de transport. L’essencial aquí és garantir que el desplaçament sigui còmode i segur. Per exemple, si viatges en tren o en avió, és important tenir en compte que estarà sol en un espai a part tancat al seu transportí. A més acostumen a haver-hi limitacions de pes. En el cas dels trens han de pesar menys de 10kg i en la majoria d’aerolínies limiten el pes a 8kg, per poder portar-los en cabina. Tot això els pot generar ansietat. Però podem reduir-la, si els hi posem algun objecte o manta que els recordi al seu entorn habitual, perquè no se sentin tan sols. En cas d’optar per anar en el teu cotxe particular, cal que adaptis el teu vehicle amb reixes de separació o arnesos de fixació. L’important és que vagin fixats i segurs. També, recorda fer parades cada dues hores i mantenir-los ben hidratats. 

Porta la seva alimentació habitual i les seves joguines 

Com bé saps, els teus amics peluts estan acostumats a un tipus d’alimentació, i poden necessitar certs incentius com les seves joguines o galetes preferides, perquè el trajecte se’ls faci més agradable. Per això és important que afegeixis a la teva maleta la seva alimentació habitual, i tots aquells complements que els permetin sentir-se com a casa. 

La documentació sempre en regla 

Vagis on vagis és fonamental que portis a la teva mascota ben identificada i amb els seus papers en regla. Si per motius de la Covid no t’animes a traspassar les fronteres i optes pel turisme interior, és suficient amb què portis la seva cartilla sanitària, en la qual figuraran totes les seves vacunes. A més, la pots complementar amb el certificat de bona salut i el microxip identificatiu. Però, si et decideixes a viatjar fora d’Espanya, cal que duguis amb tu el Passaport per a Animals Domèstics. 

D’altra banda, segurament, si coincideix que estàs de vacances a alguna ciutat europea o espanyola el 21 de juliol, és probable que trobis activitats centrades en els teus amics de quatre potes, perquè, en aquesta data se celebra el Dia Internacional del Gos. Una jornada que, un any més, tindrà com a objectiu donar visibilitat a aquest animal de companyia i conscienciar la població sobre la tinença responsable, evitant el maltractament i l’abandonament.  

En definitiva, a Cobertis sabem com es fan d’estimar els animals de companyia. Per això, disposem d’una assegurança RC per a gossos amb àmplies cobertures perquè comptin amb la protecció que es mereixen. La pots contractar directament al nostre market online i si vols conèixer més detalls, no dubtis en contactar amb nosaltres.  

 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *