Viatjar a l’hivern, com disminuir els riscos

Blog > Particulars > Viatjar a l’hivern, com disminuir els riscos

Arriba el fred i amb ell, conduir sota adversitats climatològiques perilloses, com ara grans pluges, nevades, boira o forts vents. Tot plegat comporta uns riscos per als que el nostre automòbil ha d’estar preparat.

A més, si tenim en compte que augmenten els desplaçaments en determinades dates, com el proper pont de desembre, augmentem les possibilitats d’accident. Per això, cada any la Direcció General de Trànsit (DGT) adverteix a les seves campanyes l’extremar les precaucions, ja que, a més, és l’època de l’any on es fa fosc abans i per tant la visibilitat disminueix.

Per això és important seguir una sèrie de consells senzills per disminuir el risc d’accident.

  • Planifica la ruta. És important conèixer el trajecte del viatge i la predicció meteorològica d’aquells dies, així com si hi ha carreteres tallades, quines tenen risc de nevada, ports, etc., i conèixer un camí alternatiu per poder fer-lo servir en cas de necessitat.
  • Revisa el teu vehicle. No només la bateria i roda de recanvi, assegura’t que el eixugaparabrises elimina l’aigua correctament, el climatitzador funciona amb funció calefacció i el cotxe està en perfecte estat d’oli i aigua.
  • Redueix la velocitat. Especialment davant inclemències meteorològiques, és millor baixar la velocitat i evitar relliscades de rodes o l’efecte aquaplanin
  • Inclou cadenes en bon estat. Si el nostre destí serà per esquiar o llocs amb alta probabilitat de neu o gel, el millor és comptar amb unes cadenes en bon estat i conèixer-ne la utilització, d’aquesta manera no pararem el nostre viatge per nevades.
  • Augmenta la distància de seguretat. Encara que és una cosa que tots sabem, moltes vegades davant de situacions meteorològiques adverses se’ns oblida que la frenada necessita més recorregut, per la qual cosa el millor és duplicar la distància de seguretat i evitar així xocs i accidents.
  • Pareu atenció als llums. Amb la disminució d’hores de sol a l’hivern, així com la boira, la pluja o la neu, la visibilitat es veu reduïda, especialment amb els cotxes de colors més foscos. Per això és important tenir en perfecte estat els llums i utilitzar-los sempre que percebem que la visibilitat disminueix, encara que sigui a ple dia.
  • Evita la velocitat de creuer. Tot i que és una de les millores que incorporen els vehicles més moderns, davant d’aquestes adversitats el millor és evitar la velocitat de creuer i conduir de manera manual per adequar la velocitat a la via per la qual transitem i al trànsit i la situació del moment.
  • Descansa. Com recull el codi de circulació, els conductors han de parar cada 2 hores a descansar, ja que la conducció requereix molta atenció i cal estar ben descansat per no posar en perill el viatge, ni a tercers. Si cal, les parades es poden fer cada menys temps, especialment davant de situacions complicades com fortes pluges, neu o grans vents.
  • Assegurança de cotxe. Davant de qualsevol incident que pugui ocórrer en el nostre desplaçament, la millor solució és comptar amb una assegurança de cotxe que ens doni assistència en viatge, per si ens quedem “tirats”, ens ajudi a arreglar el nostre cotxe en cas que sigui necessari i ens protegeix abans la responsabilitat civil en cas que en incident davant de tercers.

En definitiva, si tens pensat sortir el proper pont de desembre i vols viatjar tranquil no dubtis a contactar-nos, des de Cobertis t’ajudarem a trobar la millor solució perquè puguis viatjar tranquil.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *