Autònom, saps què cobraries de la seguretat social en cas d’estar de baixa laboral?

Blog > Particulars > Autònom, saps què cobraries de la seguretat social en cas d’estar de baixa laboral?

Fa uns dies us parlàvem dels principals beneficis de l’assegurança de baixa laboral per a autònoms. Una assegurança, també coneguda com a subsidi per a autònoms, que garanteix una prestació econòmica diària en cas d’incapacitat laboral, ja sigui per malaltia o per accident.

Avui volem posar èmfasi en alguns aspectes previs que creiem que tot autònom hauria de conèixer.

 • Autònom, saps què cobraries de la Seguretat Social en cas d’estar de baixa laboral?
 • Saps a quant pugen les teves despeses fixes mensuals que hauries de cobrir, encara que estiguessis de baixa?

Vam fer aquestes preguntes a alguns dels nostres clients interessats en aquesta assegurança, i la majoria de les respostes eren negatives. Així que abans de mostrar-vos alguns exemples, volem clarificar diversos aspectes relacionats amb la Incapacitat Laboral Temporal dels autònoms.

 1. Com a autònom, no percebràs cap prestació econòmica de la Seguretat Social pels tres primers dies de baixa.
 2. El primer mes, a partir del 3r dia, percebràs el 60% de la teva base de cotització; el segon mes, el 75%, ia partir del tercer mes, el 100%.
 3. Els dos primers mesos de baixa laboral hauràs d’abonar igualment la teva quota d’autònoms.
 4. La prestació per baixa laboral es calcula en funció del tram de quota d’autònoms que tinguis assignat.
 5. La prestació pública que rebràs variarà segons si es tracta d’una baixa per contingència comuna o per contingència professional (derivada de la teva activitat).

Ho veurem amb un exemple:

Una persona que paga una quota d’autònoms de 299,76€ (que equival a uns ingressos mitjans mensuals entre 1.300 i 1.700€) i té uns ingressos mensuals de 1.500€ i tenint en compte que la baixa és per contingència comuna:

 1. A partir del 4t dia, el primer mes rebria una prestació bruta de la Seguretat Social de 566,86€. Si li descomptem la quota d’autònoms, li quedaria un ingrés net de 267,10€.
 2. El segon mes, descomptant la quota d’autònoms, percebria 420,82€.
 3. No seria fins al tercer mes i successius que percebria 720,59€ mensuals, perquè aleshores ja no pagaria la seva quota d’autònoms.
 4. En el cas d’aquesta persona, que té uns ingressos mensuals són 1.500 euros, queda clar que la diferència entre allò que ingressa normalment i allò que cobraria estant de baixa laboral de la Seguretat Social és més que notable, oi?

Aquesta diferència és la que podeu complementar amb l’assegurança de baixa laboral per a autònoms que compensarà els vostres ingressos en funció de la prestació diària que vulgueu assegurar.

Teniu dubtes sobre la prestació que rebríeu?

Voleu saber quina prestació diària hauríeu d’assegurar?

Poseu-vos en contacte amb nosaltres i el nostre equip d’experts us assessorarà, perquè en cas que estigueu de baixa laboral, l’economia del vostre negoci no es vegi perjudicada.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *